VIDEO Evo što kažu igrači Hajduka nakon pobjede nad Istrom

Foto: Index

HAJDUK je preokretom uspio svladati Istru 3:1 na praznom Poljudu u 17. kolu Prve HNL. Splićani su gubili od 50. minute golom Fuentesa, a onda su za sedam minuta okrenuli rezultat. Prvo je izjednačio Vučur u 67., nakon čega je Caktaš iz dvojbenog penala preokrenuo u 74., a točku na i stavio Ivanovski u 84. minuti.

Time je momčad Siniše Oreščanina došla do treće prvenstvene pobjede u posljednje četiri utakmice te na najbolji način zaboravila eliminaciju od Osijeka prije nekoliko dana u četvrtfinalu Hrvatskog kupa.

"Jako teška utakmica. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali puno problema s njihovom defenzivom. U drugom poluvremenu krenulo je loše njihovim golom, koji je meni jako čudan. No pokazali smo reakciju i karakter. Izjednačili smo, kreirali prema naprijed i zasluženo pobijedili", naglašava Vučur, kojem je to bio prvi gol u dresu Hajduka.

"Drago mi je, naravno. Prvi gol za Hajduk je nešto posebno. Bio sam u pravom trenutku na pravom mjestu, ali mi je najviše drago zbog pobjede na kraju. Tri boda su najvažnija."

Igrač Hajduka prokomentirao je i igre Caktaša u posljednje vrijeme.

"Caktaš je uvijek jako bitan igrač. U posljednjih utakmicama pokazao je koliko je kvalitetan i koliko je bitan za nas."

Hajduk će protiv Dinama morati bez Juranovića i Ivanovskog, zbog kartona.

"Sigurno nije dobra stvar što će nam nedostajati njih dvojica jer nam je svaki igrač važan. Međutim, sada se treba odmoriti i pripremiti za tu utakmicu i pokušati sve da osvojimo tri boda. Svi znamo tko je i što je Dinamo. Ipak, u prvoj utakmici pokazali smo da se možemo nositi s njima", zaključuje Vučur.  

Također, bila je to 12. pobjeda Hajduka nad Istrom u posljednjih 13 međusobnih dvoboja, uz jedan remi, a posljednji put Bijeli su od današnjeg rivala izgubili 26. srpnja 2015. godine, kada je bilo 4:1. 

Pročitajte više