LIGA PRVAKA

VIDEO Guardiola: Olmo ima svijetlu budućnost

Foto: PIXSELL

EUROPSKA priča zagrebačkog Dinama završila je za ovu sezonu nakon što su Modri u susretu zadnjeg kola C skupine Lige prvaka na stadionu Maksimir izgubili od Manchester Cityja sa 1:4, dok je Atalanta u Harkivu pobijedila Šahtar s 3:0 pa je Dinamo završio kao posljednji.

Hrvatski prvak je vodio od 10. minute golom Danija Olma te 24 minute bio u osmini finala elitnog natjecanja, a onda ga je hat-trickom srušio Gabriel Jesus golovima u 34., 50. i 54. minuti, a točku na i stavio je Phil Foden u 84. minuti. 

"Sretni smo i zadovoljni pobjedom. Nismo igrali za bodove, ali jesmo za sebe. Važno je ovako završiti grupnu fazu i bez žutih kartona, što je jako bitno. Sad se okrećemo Premiershipu i idemo dalje", započeo je Guardiola na presici nakon utakmice pa prokomentirao skupinu.

"Skupina je bila jako čudna i zanimljiva, što dokazuje Atalanta koja je na kraju, nakon lošeg početka, završila na drugom mjestu i prošla dalje. To je nogomet. To je Liga prvaka."

"Svi želimo ostati što duže u Ligi prvaka, kao i svih ostalih 15 klubova koji se nađu u osmini finala".

Je li vam španjolski sudac pomogao kod prvog gola i kakav je vaš stav o VAR tehnologiji?

"Ne znam... Mislim da sudac nije vidio igrača Dinama koji je pao. Bio sam veliki fan VAR-a i trudit ću se tako nastaviti", naglašava trener Cityja. 

Nakon toga je Guardiola odgovorio što misli o Olmu koji je danas zabio prekrasan gol.

"Olmo ima svijetlu budućnosti i to je pokazao danas. Ima velike šanse zaigrati u velikim europskim ligama i samo nek tako nastavi."

Gabriel? 

"Zabio je tri gola danas i to je jako važno za njega. On je veliki borac koji nam pomaže u obrani, a kada zabija u napadu, onda je to savršeno." 

Foden je zabio gol za 1:4 na Maksimiru...

"Jako je opasan kada je blizu gola dok još mora učiti kada je daleko od gola. Svejedno, odličan je igrač i Engleska ne mora brinuti za budućnost u sljedećih 10 godina jer igrača kao što je on ima i u drugim engleskim klubovima", odgovorio je Guardiola.

 

Pročitajte više