VIDEO Hrvat se bori za produljenje NBA karijere. Odigrao je najbolju utakmicu sezone

Foto: Profimedia

LUKA ŠAMANIĆ odigrao je najbolju utakmicu NBA sezone i bio prvi strijelac Utah Jazza, koji je pobjedom protiv Houston Rocketsa 124:121 prekinuo niz od čak 13 poraza. Hrvatski košarkaš zabio je 22 poena, samo jedan manje od osobnog rekorda. Drugu utakmicu zaredom Šamanić je startao u petorci Jazza umjesto ozlijeđenog Laurija Markkanena, nakon što je u porazu od Denvera s 15 poena i 10 skokova ostvario prvi double-double NBA karijere. 

Ovaj put šutirao je iz igre 7/17, pogodivši samo jednu od sedam trica, ali sedam od devet slobodnih bacanja. Uhvatio je šest skokova te imao dvije asistencije, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte. Na ulasku u zadnju minutu dohvatio je ničiju loptu i zabio za povećanje prednosti na šest razlike i tako osigurao pobjedu Jazza.

VIDEO: Arena Sport

Do kraja sezone ostale su još dvije utakmice, a kako Utah neće u doigravanje, to će biti dvije posljednje prilike 24-godišnjem Zagrepčaninu da dokaže Jazzu, ali i drugim klubovima, da pripada NBA ligi, jer mu na kraju sezone istječe ugovor.

Bogdanović ubacio 14 poena u velikoj pobjedi Knicksa, zaigrao i Šarić

Bojan Bogdanović odigrao je 25 minuta, najviše u preko mjesec dana, a New York Knicksi pobijedili su u gostima kod vodeće momčadi lige Boston Celticsa 118:109. To je izuzetno važna pobjeda za Knickse, koji u zadnje dvije utakmice mogu izbiti čak na drugo mjesto Istoka, ali i izgubiti prednost domaćeg terena u play-offu. U tih 25 minuta Bogdanović je postigao 14 poena (šut 6/10, trice 2/6), tri skoka, po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Nakon tri tjedna zaigrao je i Dario Šarić, koji se oporavio od ozljede koljena, ali i dalje nije u osnovnoj rotaciji Golden Statea. U pobjedi Warriorsa u Portlandu 100:92 odigrao je pet minuta, promašio jednu tricu te ubilježio po jedan skok, asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu.

Warriorsi su trenutačno deseti na Zapadu s istim omjerom (45-35) kao Sacramento i LA Lakersi koji su ispred njih te će se ove tri momčadi za vikend boriti za pozicije za play-in, koji se igra sljedećeg tjedna.

Rezultati:

Detroit - Chicago 105:127
Boston - New York 109:118
Utah - Houston 124:121
Portland - Golden State 92:100
Sacramento - New Orleans 123:135

Pročitajte više