VIDEO Kolinda u trapericama i dresu skače na Rujevici. S njom su Ćiro i Jakov

Foto: Igor Soban/PIXSELL

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ večeras na Rujevici, obučena u traperice i dres Hrvatske s brojem deset, navija za Hrvatsku u odlučujućoj utakmici za plasman na Euro protiv Slovačke.

Kolinda je na Rujevici u društvu supruga Jakova i Ćire Blaževića. Prva dama Hrvatske najprije se u VIP loži grlila s uzvanicima, mahala je publici, a onda se spustila među navijače s kojima se slikala i grlila.

Iako je Kolinda krajem prošlog mjeseca izjavila da je Nogometni klub Rijeka osamdesetih godina bio "nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu", čini se da joj u tom gradu to ipak nisu zamjerili.

Uoči utakmice Hrvatske i Slovačke na Rujevici Kolinda je prošetala gradom te se fotografirala s navijačima.

Podsjetimo, Kolinda je prije dva tjedna izazvala pravi skandal kad je na pozornici splitskog HNK-a tijekom premijere filma o legendarnom Ivanu Gudelju rekla da je kao tinejdžerica u osamdesetima navijala samo za Hajduk i Dinamo jer su ta dva kluba, po njoj, bili simboli hrvatstva. Za Rijeku nije jer, kako je rekla, bila su neka druga vremena. Kasnije je objasnila da je pod tim ''druga vremena'' mislila da je Rijeka u 80-ima bila rezervni klub Partizanu i Zvezdi pa, eto, zbog toga nije bilo hrvatski ispravno navijati za momčad s Kantride.

Kolindine izjave su podigle puno prašine i reakcije su bile brojne. NK Rijeka i navijačka skupina Armada odmah su zatražili Kolindino očitovanje, poznati su Riječani redom osuđivali njenu izjavu, pojavila se i internetska peticija u kojoj je traženo da se Grabar-Kitarović izbaci iz članstva NK Rijeke, a iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka naveli su kako je Grabar-Kitarović prigrlila ''Torcidinu navijačku podvalu o Rijeci''.

Oglasio se čak i FK Partizan, a u konačnici, čak se i riječki HDZ ogradio od tih izjava, dok se PR mašina vladajuće stranke puna dva tjedna trudi ispeglati Kolindine izjave pokušavajući sve svesti na običan nesporazum i krivo interpretirane riječi.

Kolinda se i sama u više navrata pokušavala dodvoriti Riječanima tvrdeći da je Rijeka njen klub pa je između ostalog i kazala: ''Danas je Rijeka hrvatski klub, Armada navijači, vrlo borbeni, strastveni i imaju onaj moto koji ja imam kao svoj životni moto - krepat, ma ne molat.''

To joj nije upalilo jer je Armada na jednoj utakmici izvjesila transparent s natpisom ''Na Zapadu nikad bila nisi, ali zato izdajica ti si! Kolinda 1950.''

 

Pročitajte više