Video: Liverpool u Pragu bez udarca u okvir

SPARTA je u Pragu uspjela stopirati Liverpool u prvom dvoboju 1/16 finala Europa lige (0:0). Naši nogometaši u domaćim redovima Manuel Pamić i Andrej Kerić protiv Redsa su zaigrali od početka susreta.

Lijevi bek Pamić odradio je svih 90 minuta, dok je napadača Kerića u 73. minuti zamijenio Libor Sionko.

Liverpool je bez najvećih zvijezda (Gerrard, Suarez, Carroll...) odigrao ispodprosječnu utakmicu. od tri udarca prema golu tijekom cijele utakmice nijedan nije išao u okvir gola. Nisu puno bolji bili niti domaćini. Trener engleske momčadi Kenny Dalglish igrače će u Liverpool ipak povesti zadovoljan.

Ozobić prosjedio na klupi protiv Basela

U švicarsko-ruskim okršajima više razloga za zadovoljstvo imaju gosti u prvim utakmicama, Rusi. Moskovski je Spartak tako pobijedio kod švicarskog prvaka Basela 3:2 iako je na poluvremenu gubio 2:0. Momčad Valerija Karpina, za koju je cijelu utakmicu na klupi prosjedio Filip Ozobić, uspjela je izjednačiti u nastavku preko Kombarova i Džjube. Shaqiri je crvenim kartonom u 78. minuti pomogao gostima do dođu do trećeg gola i pobjede. U drugoj minuti sudačke nadoknade precizan je bio Ananidze.

Zenit je pak minimalno (2:1) izgubio u Bernu kod Young Boysa. Mogli su ruski prvaci izvući i bolji rezultat da im Emmanuel Mayuka u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena nije zabio pobjednički gol. Prvi je za domaću momčad, izjednačujući u 46. minuti, postigao bosansko-hercegovački reprezentativac Senad Lulić. Drugi mu je to pogodak u natjecanju ove sezone.

Golom češkog centarfora Tomaša Necida moskovski je CSKA u Solunu pobijedio PAOK 1:0. Drugo je poluvrijeme, zamijenivši Chalkiasa, na golu domaće momčadi odradio naš  vratar Dario Krešić.


Basel – Spartak Moskva 2-3 (Frei 36, Streller 41 / Kombarov 61, Džjuba 70, Ananidze 90+2)

Young Boys – Zenit 2-1 (Lulić 46, Mayuka 90+4 / Lombaerts 20)

PAOK – CSKA 0-1 (Necid 29)

Sevilla – Porto 1-2 (Kanoute 65 / Rolando 58, Guarin 85)

Rangers – Sporting 1-1 (Whittaker 66 / Fernandez 89)

Sparta Prag – Liverpool 0-0

Lille – PSV 2-2 (Gueye 6, De Melo 31 / Bouma 83, Toivonen 84)

Pročitajte više