VIDEO Ludilo NFL-a u Chicagu: Dupla stativa izbacila Bearse iz doigravanja

Foto: Screenshot (NFL)

POSLJEDNJI susret NFL Wild Card vikenda, odnosno prve runde doigravanja najjače svjetske lige američkog nogometa, ponudio je pravu dramu u dvoboju aktualnih Super Bowl prvaka Philadelphia Eaglesa i jednog od najugodnijih iznenađenja sezone Chicago Bearsa.

Iako su Super Bowl prvaci, Eaglesi su se jedva provukli u ovosezonsko doigravanje, a u Chicagu nisu bili favoriti. Nekako su se provukli, pobijedili 16:15, a kraj ove utakmice ponudio je svu ljepotu američkog nogometa iako nismo gledali utakmicu lepršavih napada.

Nick Foles, Super Bowl MVP koji kao i prošle sezone mora igrati na poziciji QB-a zbog nove ozljede startera Carsona Wentza, donio je vodstvo svojoj ekipi minutu prije kraja kada je na četvrtom pokušaju lijepo dodao Goldenu Tateu za touchdown.

Ipak, Chicagu je ostalo dovoljno vremena za još jedan napad, a Mitch Trubisky je vodio svoju ekipu do protivničkih 25 jardi. Ostalo je 10 sekundi do kraja i kicker Cody Parkey imao je priliku pogoditi field goal za tri poena i donijeti pobjedu Chicagu. Nakon što je šest puta u regularnoj sezoni pogodio jednu od stativa, u ključnom trenutku sezone ponovno je zakazao i smjestio loptu u lijevu stativu, uz nesretni odbijanac od donje vratnice koji se odbio na krivu stranu.

Veliku dramu s kraja ovog dvoboja možete pogledati ovdje.

Definitivno spektakularni završetak ludog vikenda u kojem su tri gostujuće ekipe slavile i osigurale prolazak. Philadelphia je ovom pobjedom osigurala uzvrat protiv Saintsa u New Orleansu, u kojem su ove godine već nastradali 40 razlike.

Pročitajte više