Video - Mamić: Igra mečka! Znam da mi se bliži kraj, milom ili silom!

PROMOCIJA nove Dinamove internet-stranice, pretvorila se u vapaj Zdravka Mamića protiv medijskog i navijačkog linča njegovog lika i djela, nemogućnosti da Hrvati odlučuju u Nadzornom odboru Ine i ribolovnom pojasu i ispovijed o nespavanju i krvarenju u iščekivanju presude hrvatskim generalima.

Mamić u polusatnom monologu s nogu izrecitirao sve što ga tišti, a toga nema malo.

"Dobro sam normalan pored dijela vas! Je li istina da Dinamo ima milijun i 560 tisuća navijača? A je li istina da na navijačkim prosvjedima nije bilo više od 400 ljudi? Koliko je to 0,0 promila?! Ali, ja se nikoga od njih ne odričem kao što se ne odričem ni jednog Hrvata. Međutim, cijela Hrvatska treba znati da ih je tu bilo maksimalno 400."

Mamićevo izlaganje zatim je poprimilo apokaliptičan ton.


"Dobro znam da se moj kraj bliži. Milom ili silom! Mečka danas igra pred vratima Dinama. Ali, mečka će doći pred vrata svih nas! Mečka igra! U Ini hrvatski članovi Uprave nemaju pravo glasa, mnoge vaše kolege ne primaju plaću ili se nalaze u štrajku, a u Dinamu, najorganiziranijem klubu na svijetu, u koji pozivam sve hrvatske poduzetnike da dođu vidjeti kako se radi, radnici dobivaju 16 posto povećanje plaća, a sad ću im dati još veću plaću."

"Zašto su vaši heroji huligani s nožem u ruci, a ne zaposlenici NK Dinamo i klub koji će ovo ljeto biti nositelj u playoffu za Ligu prvaka?!"

Kako bi nastup učinio zanimljivijim, Mamić je na trenutak prekinuo ekspoze i otišao u susjednu prostoriju po papir s trenutnim stanjem Uefinih koeficijenata za sljedeću sezonu usput dobacivši zaposlenicama "Isprintajte mi onu sliku s nožem!".

"Znate li vi da je ovog ljeta Dinamo nositelj u playoffu Lige prvaka s koeficijentom 20.204? Sljedećih pet godina će Dinamo milijardu posto biti nositelj u pretkolu Lige prvaka. Zašto ne objavite ovo? Zašto su vaši heroji ovi s nožem u ruci?", pitao se Mamić i pokazao svježe isprintanu sliku sa službene Dinamove stranice na kojoj se vidi kako na navijački prosvjedima pred Skupštinu Dinama jedan od navijača vitla nožem.

"I vi imate sinove i kćeri ili ste nečiji sinovi i kćeri. Mislite li da ja ne strahujem da bi netko ovim nožem mogao ubiti moje maloljetne kćeri, o kojima su ovi okupljeni ispred stadiona napisali toliko ogavan transparent da to ne mogu ni izgovoriti? Gdje su te nevladine udruge, HND, HHO, Ured predsjednika? Imaju li ovi uposlenici ustavom zajamčeno pravo na rad?"


"Fućkaš Mamića, ja danima patim što će biti s hrvatskim generalima"

Mamićeve brige i bol tada su se usmjerile na druga aktualna pitanja od državnog interesa.

"Fućkaš Mamića, ja danima patim što će biti s hrvatskim generalima. Ja patim i krvarim kada čujem da hrvatski članovi Uprave Ine ne mogu sudjelovati na sjednicama Nadzornog odbora. Pa dajte, budite barem tada solidarni sa Zdravkom Mamićem. Ja sudjelujem u svim humanitarnim akcijama, od pomoći Japanu, Zakladi Ana Rukavina... Patim za sve od generala preko Ine do ribolovnog pojasa zbog kojeg smo zamalo zaratili."

"Ne mogu ugasiti plamen nade da moja Hrvatska sutra neće gorjeti u paklu"

Kao i svi mi, Dinamov izvršni predsjednik ne može dočekati sutrašnje izricanje presude generalima u Haagu: "Ne mogu ugasiti plamen nade da moja Hrvatska sutra neće gorjeti u paklu i zato se nadam da će presuda generalima biti oslobađajuća" izrazio je nadu.

"U korist Štimčevog lobija rade predstavnici vlasti, ali ne Jadranka Kosor"

Odmah zatim obradio je još jednu aktualnu temu; Čija je skupština HNS-a legitimna i legalna,  Mamićeva ili Štimčeva?

"Odgovorni ljudi hrvatskog nogometa organizirali su civilizirane skupštine u prosincu i travnju, ali za suprotnu stranu rade određeni politički krugovi.." Koji krugovi?, kratko smo ga prekinuli. "Oni koji su na vlasti", nastavio je Mamić, ali se odmah ogradio: "Ali tu nikako ne spada gospođa premijerka Jadranka Kosor".

"Zagrebački gradski ured za upravu donio je odluku da je skupština iz prosinca legitimna. Strana koja se smatra oštećenom , nije se žalila na tu odluku, nego je po savjetu vladajućih političkih moćnika tražila izvanredni pravni lijek. Na to je gradska uprava uzela spis na ponovno proučavanje i tako hrvatskom nogometu nanijela nesagledivu štetu. Izazvali su kaos u hrvatskom nogometu!"

"Ako Ministarstvo uprave poništi izbornu skupštinu HNS-a iz prosinca, kazneno ću ih prijaviti i tužiti Uefi i Fifi"

Mamić je najavio i sljedeće korake, ako dođe do onog o čemu se šuška, da Ministarstvo uprave poništi skupštine obje strane: "Ukoliko dođe do toga, podnijet ću protiv Ministarstva kaznenu prijavu. Također, iako sam uvijek mrzio ljude koji su zaštitu od naših institucija išli tražiti van Hrvatske, otići ću prijaviti ih Uefi i Fifi."

"Igrači i Vaha imaju valjane ugovore i nitko ne ide pred bitku svih bitaka"

Na kraju bogatog mozaičnog programa na red je došao i Dinamov aktualni trenutak: Zvjezdicama se ne osvajaju duple krune na smeđem "travnjaku" pred troznamenkastim brojem gledatelja, a ni europska ispadanja od giganata kalibra PAOK-a i Šerifa im nisu baš napeta. Trener se također otvoreno nudi bilo kome u svojoj drugoj domovini:

"Na jesen bijemo bitku svih bitaka i ova jesen određuje budućih deset godina Dinama. Po cijenu života idemo u unaprjeđenje kluba. Maksimalno možemo prodati jednog igrača i to ako bude nenormalna ponuda. Svi igrači imaju višegodišnje ugovore, gospodin Halilhodžić ima ugovor na dvije godine i riječ kluba će biti zadnja."

Pročitajte više