NBA

VIDEO Nosio Zupčev dres u prvom redu, ustajao i pljeskao na svaki njegov dobar potez

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC ostvario je treći double-double u posljednje četiri utakmice, a 16. u sezoni u visokoj pobjedi LA Clippersa nad Houston Rocketsima 142:111. Tijekom cijele utakmice imao je posebnu podršku iz prvog reda jer je jedan navijač u njegovu dresu skakao i pljeskao na svaki dobar potez hrvatskog centra.

Dugogodišnji suigrač i mentor

To što Zubac ima takvog navijača nije toliko neobično kao činjenica da se radi o NBA košarkašu pod ugovorom s drugim klubom. Dugogodišnji igrač Clippersa i Zupčev mentor Patrick Beverley, koji ove sezone igra za Minnesotu, na svoj prvi slobodan dan u All-Star stanci došao je u Los Angeles pogledati utakmicu bivših suigrača.

Kontroverzni prgavac, poznat kao vrhunski defenzivac koji se protivnicima zna uvući pod kožu, četiri je godine proveo u Clippersima prije nego što je prošlog ljeta trejdan u Memphis, pa dalje u Minnesotu. Nakon njegova odlaska Zubac je ostao igrač s najdužim stažom u Clippersima.

Beverley je dolazak najavio samo Zupcu i malo prije utakmice treneru Tyronnu Lueu. Iako se srdačno pozdravio sa svima u klubu, na utakmicu je došao prvenstveno zbog Zupca, koji je više puta isticao njegove zasluge u svojem igračkom razvoju.

Nosio je Zupčev dres s brojem 40 te ustajao i pljeskao na svaki njegov dobar potez, a na društvenim mrežama objavio je zajedničku fotografiju s montiranim srcem između njihovih lica.

"On je moj prijatelj, moj brat", rekao je Zubac. "Razgovaramo svaki dan, i dalje gleda sve naše utakmice i kritizira me zbog nekih stvari koje radim na terenu. Dobro je da me svako toliko podsjeti na to što moram raditi. Baš sam mu zadnji put kad smo se čuli rekao da navrati. Ali nisam očekivao da će biti u mom dresu, to je bilo iznenađenje."

Treći double-double u četiri nastupa

Hrvatski je reprezentativac utakmicu završio s 13 koševa (šut 6/10, slobodna bacanja 1/2), 10 skokova te po jednom asistencijom, ukradenom i izgubljenom loptom. Bio mu je to treći double-double u posljednje četiri utakmice, a protiv Warriorsa je uz 18 koševa ostao na osam skokova jer nije bilo potrebe da se vraća u igru u posljednjoj četvrtini.

Prvi strijelac Clippersa bio je Marcus Morris s 27 koševa, ali posebno je zablistao Luke Kennard, koji je s klupe zabio 25 koševa pogodivši osam trica iz devet pokušaja.

"Na našim šuterskim natjecanjima na treningu uvijek je drugi, iza mene", našalio se Zubac, koji je u cijeloj NBA karijeri pogodio samo jednu tricu, ali uporno pokušava uvjeriti trenera da mu dopusti da ih češće šutira.

Pročitajte više