roland garros

VIDEO Novinari su pitali Venus što misli o Osakinoj situaciji. Odgovor je fantastičan

Foto: EPA-EFE

GLAVNA tema na ovogodišnjem Roland Garrosu je povlačenje Naomi Osake s turnira nakon što je dobila 15.000 dolara kazne zbog nedolaska na press konferenciju nakon meča 1. kola.

Japanka je prije turnira najavila da zbog lošeg psihičkog stanja neće dolaziti na press konferencije, navodeći kako joj učestala pitanja novinara o njezinoj igri stvaraju nelagodu i s njima se teško nosi.

Organizatori su je nakon što se nije pojavila na press konferenciji upozorili da joj zbog nepoštovanja medijskih obveza prijeti suspenzija s turnira. Osaka ih je preduhitrila pa je uoči meča 2. kola objavila da se povlači s turnira.

U njezinu obranu stali su Serena Williams i još neka lica iz svijeta tenisa, a nakon ispadanja iz turnira oglasila se i Venus Williams. Iskusna 40-godišnjakinja rekla je da postoje igrači kojima je jako teško govoriti o svojoj igri nakon mečeva i da je to normalno.

Jedan novinar ju je pitao kako se ona nosila s pitanjima i kritikama na račun svoje igre kroz bogatu karijeru. Odgovor je bio sjajan.

"Ja sam se s tim nosila tako što sam u svakom trenutku bila svjesna da ta osoba koja je postavila to pitanje ne može i nikad neće moći igrati tenis tako dobro kao što ga ja igram. Iz tog razloga me nikad nije bilo briga što vi pišete, nikad me to nije moglo izbaciti iz takta. No nismo svi isti i neki se s tim stvarima drukčije nose", odgovorila je Venus.

Pročitajte više