Video: Petrić srušio Bayern i odveo HSV na vrhu Bundeslige!

MLADEN PETRIĆ svojim je pogotkom u 44. minuti donio HSV-u pobjedu 1:0 protiv Bayerna u prvoj utakmici i derbiju 18. kola Bundeslige.

Nakon poduže zimske stanke Bundesliga je napokon nastavljena, a teško je zamisliti da je uvertira u nastavak prvenstva mogla biti zanimljivija i uzbudljivija od one koju je vidjelo 57.000 gledatelja u Nordbank Areni u Hamburgu. Vidjeli su, doduše, samo jedan pogodak, ali moglo ih je biti puno više na obje strane, pogotovo na Bayernovoj u drugom poluvremenu.

No, na kraju je utakmicu odlučio Mladen Petrić svojim devetim pogotkom ove sezone u Bundesligi, u 44. minuti susreta. Jarolim je pucao s više od dvadesetak metara, Bayernov vratar Rensing je odbio loptu desnom rukom, a na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se Petrić, koji je glavom vješto loptu pospremio u praznu mrežu! HSV je zasluženo okrunio bolju igru u prvom poluvremenu, ali u nastavku je Bayern promašio čitav niz izglednih prilika.

No, prvu veliku mogućnost za postizanje pogotka u drugom poluvremenu imao je domaćin, kada je Petrić nakon samo 35 sekundi igre lijevom nogom pogodio vratnicu! Već u sljedećoj minuti, Klose je iz blizine dobro tukao glavom, ali je vratar domaćih Frank Rost izbio loptu za koju su suci procijenili da nije prešla gol crtu, iako možda i jest. Imali su Bavarci u nastavku mnoštvo situacija iz kojih su mogli izjednačiti, ali Toni i Klose nisu imali svoju večer. U najizglednijim prilikama, Toni je u 69. minuti promašio glavom okvir gola s tri metra, dok je Klose u 82. minuti dobro pucao, ali je Boateng čudesnom reakcijom izbacio loptu sa same gol crte.

Mladen Petrić odigrao je cijelu utakmicu i bio je konstantno najveća opasnost po gol Bayerna, dok je Ivica Olić dvoboj svog aktualnog i budućeg kluba gledao s tribina, budući da zbog suspenzije nije imao pravo nastupa.

HSV je ovom pobjedom skočio na prvo mjesto na ljestvici. Sada ima 36 bodova, odnosno bod više od Hoffenheima i Bayerna. Dakako, Hoffenheim u tom trolistu jedini ima susret manje, koji će odraditi u subotu, kada će na premijeri svog novog stadiona, Rhein-Neckar Arene, ugostiti Energie Cottbus.

M.Š.
Foto: Bild

Pročitajte više