Esport

VIDEO Pogledajte kako ekipa ismijava Engleze u FIFA-i

Screenshot. Reddit

ENGLEZI još od davne 1966. sanjaju osvajanje velikog nogometnog turnira nadajući se da će se nogomet napokon vratiti kući. S poznatim "It's coming home" uspjeli su naživcirati većinu ljubitelja nogometa, a sada ih ismijavaju i igrači FIFA-e zbog jednog buga u igri. 

Na Svjetsko prvenstvo u Rusiji Englezi su došli bez prevelikih očekivanja, ali kako je turnir odmicao, tako su ona rasla. Naslovnice su vrištale "It's coming home" kao valjda i svaki živući Englez, gdje god se on nalazio. Zbog toga su mnogi navijali i protiv njih. Da se ništa ne vrati kući pobrinuo se Mario Mandžukić koji im je u 109. minuti produžetka presudio u polufinalu i poslao ih Belgijcima na utakmicu za treće mjesto. 

Osvanuo je tako i jedan video iz FIFA-e 19 s naslovom "Čak i da ga osvoji, Engleska ne može podići trofej". Naravno, mnoge igrače privukao je sam naslov, ali ni video nije razočarao. Tako na videu koji posljednjih pet dana dominira na FIFA-inu Redditu vidimo kako se Englezi spremaju podići trofej Kupa konfederacija, ali to im ne baš i ne polazi za rukom.

Even after winning one, England still can’t seem to lift a trophy🤦‍♂️ from r/FIFA

Pročitajte više