SMRT JOSEA ANTONIJA REYESA

VIDEO Rakitić dirnuo okupljene na veličanstvenoj komemoraciji za Reyesa

Foto: Sevilla FC

JOSE ANTONIO REYES, legenda Seville i španjolskog nogometa te iznimno trofejni igrač koji je zapaženo nastupao još za Arsenal, Real i Atletico, poginuo je u 35. godini u prometnoj nesreći. 

Njegova smrt duboko je potresla nogometni svijet, ali prije svega klub njegovog života i Španjolsku.

Dan nakon pogibije, na Sevillinom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan održana je veličanstvena komemoracija za Reyesa, koji je na cesti između Seville i rodne Utrere poginuo kao igrač drugoligaša Extremadure. 

Ivan Rakitić s Reyesom je igrao tri godine u Sevilli, koju su zajedno vodili do trijumfa u Europa ligi i odmah nakon tragedije dirljivo se oprostio od nogometaša kojeg je zvao "bratom".

Dan kasnije došao je na ispraćaj s Reyesom na stadion i svojim riječima tamo oduševio sve okupljene: 

"Još ne mogu vjerovati. Još mislim da ovo ne može biti istina, u šoku sam. Razmišljam cijelo vrijeme o njegovoj supruzi, roditeljima i djeci. O svim ljudima koji su mu bili bliski. Želim im ovim putem poslati poruku podrške i ponuditi im pomoć kako god mogu."

Ispred Pizjuana okupilo se desetak tisuća navijača Seville, koji su u suzama dočekali lijes s Reyesovim tijelom.

Njemu su se došli pokloniti i ostali igrači koji su zajedno s Reyesom od provincijske Seville gradili veliki klub: Javi Varras, Diego Capel, Vitolo, Aleix Vidal, Iborra...

Kao i najviše izaslanstvo Reala: predsjednik Florentino Perez, direktor Emilio Butragueno i kapetan Sergio Ramos, koji je također dijete Seville. 

Betis, nepomirljivi Sevillin gradski rival, protiv kojeg je Reyes u pravilu igrao sjajno i zabijao, također je imao najviše predstavnike na komemoraciji. Dolazak predsjednika Angela Hara i legendarnog kapetana Joaquina posebno je dirnuo navijače Seville, ali Betis je i dan ranije, neposredno nakon Reyesove smrti, poručio da u ovakvim slučajevima rivalstvo mijenja zajedništvo u tuzi.

Pročitajte više