FORMULA 1

VIDEO Šokirani Verstappen na poziv iz boksa: Zašto?

Foto: EPA

MAX VERSTAPPEN završio je na osmom mjestu kvalifikacija za Veliku nagradu Singapura, utrku kojom može obraniti titulu svjetskog prvaka u Formuli 1. Moglo je biti i gore po njega, otkrio je nakon kvalifikacija, u kojima je ostao šokiran timskom naredbom da uđe u boks dok se borio za što bolju startnu poziciju.

Da ga Red Bull nije pozvao u boks, odnosno da je dovršio krug, morao bi odraditi još jedan, a onda ne bi imao dovoljno goriva za analizu nakon kvalifikacija. U trenutku poziva bio je šokiran, a kasnije je sve ovako objasnio:

"Rekli su mi da odradim krug i rekao sam 'u redu', ali tada su mi u posljednjem rekli da uđem u boks. Onda sam shvatio što će se dogoditi. Ostali smo bez goriva. Nevjerojatno je frustrirajuće i to se ne bi smjelo događati. Čak i kad imate manje goriva ili ne planirate odraditi šest krugova, to biste onda trebali pratiti tijekom sesije i znati da nećete uspjeti", izjavio je nakon kvalifikacija i dodao:

"Trebali smo to vidjeti puno prije. Znam da je uvijek sve momčadski napor i da i ja mogu pogriješiti, kao i momčad, ali ovo nikad nije prihvatljivo. Naravno, učimo iz pogrešaka, ali ovo je zaista loše i ne bi se smjelo događati."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SE VERSTAPPEN IZNENADIO

Pročitajte više