LIGA NACIJA

VIDEO ŠPANJOLSKA - ENGLESKA 2:3, Hrvatska na zadnjem mjestu skupine

ENGLESKA je pobijedila 3:2 protiv Španjolske u Sevilli u susretu skupine Lige nacija. 

Neočekivani trijumf Engleske u gostima kod lidera grupe u tešku poziciju gura Hrvatsku, koja zadnje dvije utakmice, 15. studenog protiv Španjolske na Maksimiru i s Engleskom tri dana kasnije na Wembleyju, dočekuje kao posljednja u grupi i s realnom mogućnošću ispadanja iz elitne Lige A u Ligi nacija. 

Naravno, još ništa nije gotovo niti je Hrvatska u bezizlaznoj situaciji, posebno zato što je odigrala utakmicu manje od oba suparnika. Ali Hrvatsku do kraja čeka najteži i najzgusnutiji raspored. Jedina od sve tri reprezentacije idućeg mjeseca igra dvije ključne utakmice u razmaku od samo tri dana.

Sigurno osvaja skupinu i plasira se na finalni turnir ako pobijedi u obje preostale utakmice. No to je daleko lakše napisati nego izvesti. Jer čeka je Španjolska, koja ju je prije samo mjesec dana rasturila 6:0, a par dana kasnije Engleska. Ona je, pak, Hrvatsku u petak na Rujevici trebala pobijediti s par golova razlike, a domaćin je bio presretan s konačnih 0:0.

Španjolska ima samo još jednu utakmicu i ako za mjesec dana pobijedi u Zagrebu, osvojila je skupinu.

Engleska će na kraju biti prva u skupini i plasirati se na završni turnir ako Španjolska ne uspije pobijediti Hrvatsku, a onda tri dana kasnije to uspije Engleska. 
 

Rezultati by SofaScore

Engleska je u Sevilli fantastično odigrala prvo poluvrijeme, a Raheem Sterling je s dva gola naplatio trogodišnji post bez zgoditka u reprezentaciji.

Španjolska se na početku nametnula i dominirala, ali zatim ju je Engleska iznenadila brzinom i presingom, te prije svega sjajnim preciznim proigravanjima golmana Jordana Pickforda, koji je poput playmakera odličnim dodavanjima počeo akcije za prva dva gola gostiju.

Ali, Pickford, koji je bio sjajan s loptom u nogama, u nastavku se nije iskazao u svojoj osnovnoj djelatnosti; obrani vlastitog gola. Oba gola primio je iz prekida, a sretno se spasio penala za domaćina nakon što je zbog poigravanja izgubio loptu i zatim srušio Rodriga. Osim toga, Španjolska je pogodila i okvir gola, pa ispada da je na kraju Engleska jedva spasila pobjedu. 

Ali, to je samo naizgled tako. Jer Španjolska je gol za tijesni poraz postigla u posljednjoj, sedmoj minuti sudačke nadoknade, a Engleska je do pobjede nad najuglednijim suparnikom u jako dugo vremena (Kolumbija i Švedska koje je eliminirala na putu do polufinala SP-u nisu top reprezentacije) došla iznimno hrabrom i borbenom predstavom te s tri jako lijepa gola postignuta nakon preciznih, brzih i atraktivnih akcija. 

Pickford je pokretao akcije, Kane se nesebično izvlačio i spuštao prema centru odakle je kao glavni asistent pravovremeno posluživao Rashforda i Sterlinga, koji je golove protiv Španjolske slavio kao da je zabio u finalu SP-a, što je razumljivo, jer za reprezentaciju nije zabio čak 27 utakmica zaredom. 

Tijek utakmice:

ŠPANJOLSKA - ENGLESKA 2:3

90.+7 minuta: GOOOL za ŠPANJOLSKU! 2:3, strijelac SERGIO RAMOS! Ceballos je ubacio a Ramos sjajno skače i efektno zabija, ali tek počasni gol za domaćina.

59. minuta: GOOOL za ŠPANJOLSKU! 1:3, strijelac PACO ALCACER! Nastavlja se nevjerojatni golgeterski niz najefikasnije zamjene u povijesti. Asensio je ubacio, a Alcacer je na prvoj stativi nadskočio Kanea i glavom lijepo prebacio Pickforda. 

57' Dvostruka zamjena kod Španjolske: Paco Alcacer i Dani Ceballos ulaze umjesto Iaga Aspasa i Saula Nigueza. 

Kraj poluvremena. 

38. minuta: GOOOL za ENGLESKU! 0:3, strijelac RAHEEM STERLING!

Ross Barkley prebacio je španjolsku obranu, koja nemoćno i uzaludno traži ofsajd. Umjesto toga, Kane odigrava povratno na peterac, gdje Sterling zabija za ogromno vodstvo gostiju. 

30. minuta: GOOOL za ENGLESKU! 0:2, strijelac MARCUS RASHFORD!

Opet Pickford sjajno igra ulogu playmakera. Dugom i preciznom loptom ponovno nalazi Kanea, a on također ponavlja odlično proigravanje iz akcije za prvi gol i opet za Rashforda. Ali, jedina razlika je što on sada ne proslijeđuje loptu Sterlingu, niti promašuje zicer, kao što je dva puta napravio protiv Hrvatske, nego sam lagano poentira pokraj klupskog suigrača De Gee.

16. minuta: GOOOL za ENGLESKU! 0:1, strijelac RAHEEM STERLING!

Sjajna akcija Engleske, koja je Španjolsku načela u četiri brza poteza. Golman Jordan Pickford oštro je proigrao Harryja Kanea, koji proslijeđuje Marcusu Rashfordu na lijevoj strani. On pak odmah šalje loptu Raheemu Sterlingu koji nadire kroz sredinu. Smiruje loptu i i zatim je zakucava pod prečku.  Sterling slavi kao da je zabio u finalu SP-a jer ovo mu je prvi gol za reprezentaciju nakon tri godine posta. 

Pročitajte više