Video - Tony Parker: Hrvati žele osvetu, moramo biti spremni

FRANCUSKI košarkaški reprezentativac Tony Parker jedna je od najvećih zvijezda svoje momčadi. Uoči utakmice protiv Hrvatske najavio je kako se nada novoj pobjedi.

Francuska je u posljednjem kolu teško porazila Makedoniju i trenutno je druga u skupini E, iza Grčke, a ispred Hrvatske.

"Bila je dobra utakmica. Napad je savršeno funkcionirao, dok je obrana bila solidna. Ova je kolektivna pobjeda za koju je zaslužna cijela momčad", rekao je Parker o utakmici s Makedoncima.

"Moramo nastaviti pobjeđivati. Važno je da završimo prvi u svojoj skupini jer nas u sljedećem krugu čekaju teški protivnici kao Turci, Španjolci, Slovenci ili Srbi. Moramo rješavati utakmicu po utakmicu, a prvo se koncentrirati na Hrvate", objasnio je Parker planove reprezentacije.


Tony Parker protiv ove generacije Hrvatske već je igrao 2000. godine na Europskom juniorskom prvenstvu koje se odražalo baš u Hrvatskoj. Francuska je uzela zlato pobijedivši domaćine u finalu.

"To mi je prva europska titula. U nedjelju je nova utakmica u drugačijem ozračju i u drugačijem kontekstu. Hrvati će htjeti osvetu i popraviti dojam nakon poraza od Rusije. Morat ćemo pratiti njihov tempo i biti spremni na tešku utakmicu. Želimo pokazati svima da nam je mjesto među europskom elitom", zaključio je Parker.

Pročitajte više