LIGE PETICE

VIDEO United dobio dva gola u devet minuta pa izgubio. Ronaldo počeo na klupi

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je u prvom kolu Premier lige na Old Traffordu igrao protiv Brightona. Momčad koju je tijekom ljeta preuzeo nizozemski trener Erik ten Hag, pod kojim bi mančesterski klub trebao doživjeti veliki restart, izgubila je 2:1.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL BRIGHTONA

Prvi gol primili su u 30. minuti. Bivši igrač Uniteda Danny Welbeck izbjegao je zaleđe, primio dubinsku loptu te odigrao na drugu stativu gdje je bio Pascal Gross, koji nije imao težak zadatak pospremiti je u mrežu. Devet minuta kasnije isti igrač zabio je za povećanje vodstva tako što je dobro reagirao nakon obrane Davida de Gee.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL BRIGHTONA

Inače, Gross je Unitedu u karijeri zabio šest golova, dvostruko više nego bilo kojem drugom klubu. Ten Hag je u nastavku ubacio Cristiana Ronalda, a u 68. je rezultat smanjen autogolom Alexisa Maca Allistera. United do kraja nije uspio izjednačiti i tako je Ten Hag u mančesterskom klubu debitirao porazom.

Problemi s Ronaldom

Podsjetimo, United je prošle, razočaravajuće sezone osvojio šesto mjesto. Tijekom ljetnog prijelaznog roka povezivalo ga se s brojnim igračima. Dosad je doveo Lisandra Martineza iz Ajaxa, Christiana Eriksena iz Brentforda i Tyrella Malaciju iz Feyenoorda.

S obzirom na to da prijelazni rok još traje, nije nemoguće da dođe Frenkie de Jong, no saga o njegovom odlasku iz Barcelone traje tjednima, pa i mjesecima. K tome, Ten Hag je imao probleme i s Ronaldom, koji je nuđen brojnim europskim velikanima jer je bio nezadovoljan što United nije izborio Ligu prvaka.

Na kraju svega vratio se u Manchester, gdje ga, po najavama, očekuju klupa i ulasci u igru, kao što je to bilo danas. Dodajmo da su u drugom popodnevnom susretu Premier lige Leicester City i Brentford odigrali 2:2.

Pročitajte više