VIDEO Vlaović: Gvardiol ima 20 godina. Ne znam jesu li Van Dijk i Ramos takvi bili

Foto: Screenshot

HRVATSKA reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što je jučer u 3. kolu skupine F odigrala 0:0 s Belgijom. Maroko je pobijedio Kanadu 2:1 te je osvojio prvo mjesto, a Hrvatska drugo, što znači da će u ponedjeljak u 16 sati u osmini finala igrati protiv Japana.

Najbolji igrač Hrvatske protiv Belgije bio je Joško Gvardiol, koji je u nekoliko navrata spašavao hrvatski gol. Najbolju intervenciju 20-godišnji stoper imao je duboko u sudačkoj nadoknadi kad je fantastičnim klizećim startom izbio loptu s noge Romelua Lukakua, koji bi je bio zabio u prazan gol. U Index Studiju su nakon utakmice gostovali Marko Lozo i Goran Vlaović te se obojica nisu mogla načuditi načinu na koji je Gvardiol odigrao jednu tako važnu utakmicu.

Najbolji stoper na svijetu

"Protiv Maroka i Kanade je pokazao da je klasa, a protiv Belgije je pokazao da je možda i najbolji stoper trenutačno na svijetu. Razmišljao sam je li to preteško reći, ali kad imamo Van Dijka i Ramosa koji je na zalazu karijere, ne mogu se sjetiti nekoga tko je trenutačno bolji od njega", rekao je Lozo i nastavio:

"On je kompletan igrač. Brzina, skok, tehnika, igra nogomet, iznošenje lopte, igra jedan na jedan u kontrama, igra na uskom prostoru i sve to s maskom koja je otežavajući faktor. Mislim da je trenutačno najbolji obrambeni igrač na svijetu."

"Nemam što dodati na to osim da kažem da on ima 20 godina. Možemo li se sjetiti da su ovi spomenuti igrači u toj dobi bili na takvom nivou? Ovo je apsolutno nevjerojatno kao što je nevjerojatna partija Luke Modrića s 37 godina", dodao je Goran Vlaović.

Pročitajte više