VIDEO Vlašić uništio Milan. U tri minute sredio dva gola, jedan velemajstorski

Foto: Profimedia

NAKON uvjerljive pobjede kod Dinama u Ligi prvaka (4:0), Milan je u 12. kolu Serie A gostovao kod Torina, kluba koji s klupe vodi Ivan Jurić, dok je na terenu glavni Nikola Vlašić. Pobjedu Torina 2:1 obilježio je ofenzivac kojeg je Jurić posudio od West Hama. Vlašić se preporodio u Torinu.

Pokazao je to i protiv aktualnog prvaka Italije, kojem se protiv Jurića i Vlašića dogodilo ono što mu se ne smije događati. Izgubio je utakmicu i bodove nužne ako želi obraniti titulu protiv nezaustavljivog Napolija. 

Video: Arena Sport

Glavna priča ove utakmice je nezaustavljivi Vlašić. U 34. minuti je natjerao Milanovog braniča Kalulua da ga zaustavi prekršajem za žuti karton. Iz slobodnog udarca koji je Vlašić zaradio Lazaro je centrirao, a Djidji glavom zabio za 1:0.

Video: Arena Sport

Samo dvije minute kasnije Vlašić je velemajstorskim potezom slomio obranu Milana i namjestio gol. Okrenut leđima golu uzeo je loptu i onda neočekivanim dodavanjem petom dodao Mirančuku, koji je tako savršeno poslužen lako zabio za 2:0. U 67. minuti Junior Messias je pogodio za Milan i tako smanjio prednost Torina na 2:1.

Ivan Jurić bijesno je prosvjedovao kod suca Abisa govoreći mu da je golu prethodio prekršaj strijelca nad Torinovim braničem Buongiornom, ali uzalud. Štoviše, Jurić je isključen. Ipak, Torino je i bez trenera u završnici utakmice sačuvao prednost i izborio veliku pobjedu nad prvakom. 

Pročitajte više