Više od 3000 hrvatskih navijača u utorak i srijedu putuje u London

DJELATNICI zagrebačkog aerodroma u utorak i četvrtak bit će vrlo zaposleni. Čak 3000 navijača hrvatske nogometne reprezentacije u ta će dva dana, u 15 posebnih aviona, otputovati u London i vratiti se natrag.

Iako utakmica na Wembleyju za Hrvatsku, kao što se i očekivalo, ne znači ništa ipak je riječ o daleko najatraktivnijem susretu dosadašnjeg toka kvalifikacija. Bilić boysi napokon dolaze u nogometni hram, a to je predstava koju nitko ne želi propustiti.

Svi su polasci navijača za London predviđeni za utorak između 8 i 11 sati ujutro, a u isto će se vrijeme odvijati i redovni zračni promet. Zagrebački aerodrom stoga je, kao bi se izbjegla gužva koja bi mogla izazvati masovno kašnjenje, zamolio sve navijače da se strogo pridržavaju rasporeda i da na aerodrom ne dolaze osobnim automobilima.

Ako baš moraju doći svojim automobilom preporučljivo je da ih stigne više odjednom, ali puno bi bolje bilo da ih netko prebaci ili da koriste javni prijevoz. U utorak ujutro u London će navijače voziti 11 zrakoplova, a dan kasnije dodatnih četiri ili pet. Svi će se navijači vraćati u četvrtak ujutro pa se tog dana očekuje još veća gužva na Plesu.

P.V.
Foto: H.P.

Pročitajte više