NBA

Vječno flegmatični Jokić poludio na suigrača. Trener je samo pognuo glavu

Foto: Guliver

NIKOLA JOKIĆ odigrao je još jednu veliku utakmicu, zabio 35 koševa uz 12 skokova i šest asistencija bez ijedne izgubljene lopte. No opet je ostao bez adekvatne pomoći suigrača i Denver Nuggetsi kod kuće su izgubili od Milwaukeeja 112:125.

To im je treći poraz u nizu i četvrti u pet utakmica. Jokić je na prošlom susretu Sacramentu zabio rekord karijere od 50 poena, a u pobjedi protiv Ute nekoliko dana ranije ubacio je 47. 

Jokić izgubio živce

Sinoć je čak i flegmatični Srbin počeo pokazivati frustracije pa se i izderao na suigrača koji je ispalio potpuno nerezonsku tricu dok su se Nuggetsi pokušavali vratiti.

Milwaukee je osam minuta prije kraja imao devet poena prednosti, a Michael Porter Jr. je, potpuno izvan ritma napada, šutnuo tricu preko ruke i promašio. Time je potpuno ispuhao energiju iz svoje momčadi. Trener Michael Malone samo je pognuo glavu, a Jokić je izgubio volju za povratkom u obranu. Milwaukee je u kontri zabio tricu, a Denver se više nije približio na manje od osam poena zaostatka.

VIDEO: Arena Sport

Jokić se pritom izderao na mladog suigrača: "Zašto, Mike?!"

Poslije utakmice objasnio je zašto mu je taj šut tako zasmetao.

"Rekao sam mu da je to bila loša odluka u krivom trenutku. Bili smo u dobrom ritmu, a to je bio nerezonski šut, čuvar mu je bio u licu. Bio je to loš put u lošem trenutku. Samo želim dobiti utakmicu, baš kao i on", rekao je Jokić.

Dva glavna Jokićeva suigrača postigla su ukupno 19 poena

Will Barton zabio je 24 poena za Denver, ali Jokićevi glavni suigrači su podbacili. Porter je ostao na osam, a Jamal Murray na 11 poena.

"Ne želim da više budemo uporna momčad koja se stalno vraća, želim da mi udarimo prvi", rekao je Murray.

Nuggetsi su u prošlosezonskom doigravanju zaslužili reputaciju kraljeva preokreta, ali u takvim se utakmicama troši puno više energije, što je dugoročno neodrživo.

Nakon tri poraza zaredom Denver je na pragu pada ispod crte za doigravanje

Buckse je do pobjede predvodio Giannis Antetokounmpo s 30 koševa, a Khris Middleton je zabio 29 uz osam skokova i 12 asistencija.

Milwaukee je drugi na Istoku s omjerom 16-8, a Denver se s 12-11 jedva drži iznad crte za doigravanje na Zapadu.

Pročitajte više