HRVATSKI RUKOMET

Vlado Šola u dvije rečenice objasnio rasulo hrvatskog rukometa

Screenshot: RTL

HRVATSKI rukometaši u velikoj borbi protiv domaćina SP-a, Njemačke, ispali su iz borbe za medalje. U Kölnu, pred 19 tisuća gledatelja, Nijemci su bili bolji za jedan gol, 22:21, ali Vlado Šola, legendarni zlatni olimpijac i svjetski prvak s Hrvatskom, smatra da je razlika između rukometnog vrha i Hrvatske sve veća, odnosno da je hrvatski rukomet godinama u sve žešćem padu. 

"Ovo je utakmice istine za Hrvatsku", kazao je Šola nakon jučerašnjeg poraza od Brazila i večeras je samo mogao zaključiti:

"Ovo je realnost hrvatskog rukometa. Da, došli smo u dobru poziciju, napravili pritisak, bili smo gol u minusu i Nijemci su osjetili strah. Nisu se usudili ni pucati s krila. Na kraju su presudile sudačke odluke, njih par, to je ukupno bilo dovoljno za pobjedu ovakve Njemačke."

Šola, kao i mnogi reprezentativci Hrvatske, žali za bodovima protiv Brazila.

"Šteta, to me boli. Pokazali smo na ovom turniru da možemo igrati kvalitetan rukomet, ali nedostaje nam širine", krenuo je Šola koji danas trenira rukometaše Dubrave, a do jučer je bio u stožeru Hrvatske...

"Sve dok ne budemo imali jaku ligu, domaću hrvatsku ligu, nećemo držati korak s najjačima. Islanđani, Francuzi, Šveđani, Španjolci, Nijemci... Oni dolaze ovdje sa sustavom. Kada napune 18 godina, njihovi igrači su profesionalci, a kod nas su to studenti koji ne mogu odraditi dva treninga dnevno. Na taj način ne možemo proizvoditi profesionalce za reprezentaciju, a kamoli za medalje."

>>> Vori poludio na danske suce, pogledajte video: 

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više