VLAŠIĆ PODIJELIO ENGLESKU Navijači ga slave, novinari proglašavaju nevidljivim

Foto: Guliver Image/Getty Images

EVERTON - ATALANTA 1:5 u petom kolu Europske lige. Nikola Vlašić dobio je samo zadnjih pola sata kod domaćina.

Iako je Everton čak dva kola prije kraja natjecanja u skupini ostao bez šanse za prolaskom u nokaut fazu, privremeni trener David Unsworth nastavio je s nepovjerenjem prema Vlašiću.

Mladi ofenzivac kojeg je bivši menadžer Ronald Koeman platio Hajduku 11 milijuna eura i davao mu sve više prilika, otkazom Nizozemcu ispao je ne samo iz prve momčadi, nego je skliznuo u rezervnu ekipu.

Unsworth, očito u strahu od još jednog debakla, protiv Atalante nije u prvu momčad pustio gladne i ambiciozne, ali neiskusne mlade igrače, nego se odlučio za momčad sastavljenu od iskusnih, prekaljenih i uglednih prvotimaca.

Oni su mu uzvratili katastrofalnom igrom i najtežim domaćim porazom u europskim kupovima u klupskoj povijesti. Potpuno razbijenom Evertonu bio je to čak 11. poraz u 17 utakmica.

Momčad na koju je ljetos potrošeno oko 150 milijuna eura, ali i iz koje je prodan prvi strijelac Romelu Lukaku, već je ispala iz Europske lige i Liga kupa, a ne vidi se što je može zaustaviti i u ispadanju iz Premier League.

Nikolu Vlašića navijači i novinari hvalili su nakon prvih nastupa za Everton. Padom trenera koji ga je doveo, pao je dakle u "treći plan". Unsworth ga je od tamo protiv Atalante izvukao barem na pola sata.

Vlašić je još i dobro prošao jer to je gotovo dvostruko više od ukupne minutaže koju je dobio pod novim trenerom. U pet ranijih Unsworthovih utakmica igrao je samo 19 minuta u još jednom europskom debaklu, 0:3 kod Lyona.

Sudeći prema ocjenama u medijima, Vlašić nije ničim opravdao ni tih pola sata protiv Atalante.

Liverpool Echo, koji detaljno prati oba gradska kluba i dosad je bio sklon Vlašiću, za učinak protiv talijanske momčadi dao mu je neprolaznu peticu, uz opisni dodatak "jedva da se vidio."

ESPN dao mu je također peticu i objašnjenje: "Jedva da smo ga vidjeli otkako je Unsworth na klupi, a igrom protiv Atalante neće natjerati trenera da se predomisli."

Read Everton ocijenio ga je još gore, trojkom, ali barem je istaknuo Vlašićev trud: "Napadao je obranu Atalante, ali bez učinka."

Eurosport i Sky Sports također su Vlašiću dali slabašne petice, a jedini je široke ruke prema njemu bio Daily Mail koji ga je ocijenio šesticom.

S druge strane, navijači Evertona smatraju Vlašića jednim od rijetkih igrača koji zaslužuju igrati u prvoj momčad. Na društvenim mrežama zazivali su ga i prije ulaska u igru:

Nakon par Vlašićevih dodira s loptom, krenuli su hvalospjevi:

Na kraju utakmice navijači su istaknuli da je Vlašićevo neigranje od početka jedna od najvećih trenerovih grešaka:

Pročitajte više