Vlatko Marković pronašao novu "žrtvu" hrvatskih korijena

ZANIMLJIVA vijest stigla je u ponedjeljak iz tabora Hrvatskog nogometnog saveza. Iako su pripreme za uzvratni susret dokvalifikacija mlade reprezentacije u punom jeku, Vlatko Marković odao je veliku tajnu vezanu za našu A reprezentaciju.

Izgleda kako se prvi čovjek HNS-a nikako ne može pomiriti s činjenicom da je izgubio bitku za Biloša, stoga ne misli odustati od potrage za novom "žrtvom". Hrvatski korijeni postali su potencijalna opasnost svim igračima koji ih imaju, jer bi ispred svlačionice svaki čas mogli ugledati Markovićeve delegate s kockastim dresom u rukama.

Predsjednik ovaj put ipak nije htio kalkulirati imenima, očito poučen slučajevima Biloš i Ibrahimović. No, nije mogao izdržati, a da se ne pohvali kako na tapetu ima novu nogometnu poslasticu iz miješanog hrvatsko - muslimanskog braka.

Iako nam u HNS-u nisu htjeli otkriti ime potencijalnog hrvatskog reprezentativca, doznali smo da se radi o iznimno mladom i nadasve talentiranom centarforu koji igra na europskim travnjacima.

U svakom slučaju, bio bi golemo pojačanje u našim redovima i alternativa sjajnom, ali istrošenom Dadi Prši. Iako nismo pretjerano zadovoljni što u HNS-u polako otpisuju našeg najboljeg napadača, svjesni smo činjenice da je alternativa neophodna.

Glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim u kratkom telefonskom razgovoru nam je kazao da su sada ipak sve snage usmjerene na organizaciju uzvratnog susreta s mladom reprezentacijom SiCG, te da će se nakon toga u potpunosti posvetiti A momčadi.

Kako smo zaključili da ipak nema smisla pretraživati postave svih europskih momčadi u nadi da ćemo pronaći tajanstvenog centarfora s barem dijelom hrvatske krvi, odlučili smo pričekati Markovićevo konačno izvješće.

Možda nas u svom trećem pokušaju kroatizacije euro talenata i ugodno iznenadi. Napomenimo kako se u HNS-u zaklinju da trka za Bilošem još uvijek nije gotova. Odluči li izbornik Pekerman da argentinsku zvijezdu ipak neće uvrstiti na popis putnika za Njemačku, Biloš bi se mogao pokriti ušima i pokucati na vrata Rusanove 13. Ali, u najboljem slučaju, tek uoči kvalifikacija za naredno Europsko prvanstvo.

D.R.

Pročitajte više