Vratio se! Goranov nastup na Indoorsu popratili mediji od Indije, preko Francuske, do Perua

L'EQUIPE, Fox Sports, Calcutta Telegraph, Terra Peru, Eurosport, Spiegel pišu o Ivaniševićevom prigodnom izlasku iz mirovine na zagrebačkom ATP-u i nastupu u parovima s Marinom Čilićem. Slovački mediji naravno ističu kako je njegov nastup pokvario upravo slovački par, koji je pobijedio Gorana i Marina.

Pod naslovom "Ivaniševićev mig", ugledni L'Equipe donosi tekst u kojem ističe kako je Goran oduševio publiku u Zagrebu nastupom i igri parova. "Početkom tjedna u Zagrebu se pričalo samo o tome kako se Ivanišević vraća na veliku scenu nastupom u paru uz nacionalnu nadu Marina Čilića. Hrvatski šampion je naglasio da će to biti prvi i zadnji put da istupa iz mirovine, tako da to neće imati nikakve veze s recentnim povratkom Thomasa Mustera, koji je tome pristupio puno ozbiljnije" naglašava L'Equipe.

"Jedan povratak iz mirovine je sasvim dovoljan"

"Pobjednik Wibledona iz 2001. je danas 39-godišnjak, a u paru sa svojim štićenikom izgubio je (6:7, 4:6) od slovačkog para Filip Polasek i Igor Zelenay. Nije zbog toga previše očajavao, jer ionako je ovaj nastup shvatio kao pripremu za veteranski Senior Tour, ali prije svega kao malo ali slatko zadovoljstvo i pomoć organizatorima turnira. Navode i Goranovu izjavu kako za poraz krivi svoj loši servis.

"Da sam bio bolji samo deset posto, mi bi smo pobijedili. Od svih udaraca, nikad ne bih ni pomislio da će me izdati servis. Ali, ovaj meč je bio važan zbog Marina. Da osjeti atmosferu prije nego što počne igrati u singlu. Što se mene tiče, zadovoljan sam svojim nastupom nakon toliko godina van Toura i stvarno sam uživao. Ali jedanput je dovoljno!"



Eurosport: Bila je to Ivaniševićeva reklamna kampanja za zagrebački turnir

Možda najbolju definiciju Goranovog nastupa na hrvatskom Indoorsu dao je Eurosport: "Ivanišević je isključio mogućnost comebacka a la Thomas Muster, njegov povratak u akciju u Zagebu treba gledati isključivo kao reklamnu kampanju za zagrebački turnir."

Njemački Eurosport popričao je s Ivaniševićem: "Pratim Marina i pomažem mu od negove 14. godine. Sjajan je dečko, baš po mom ukusu i super se slažemo". Novinari dodaju kako dobro razumijevanje dva prijatelja nije bilo dovoljno da prođu slovačku kombinaciju, ali hvale Ivaniševićev samoprijegor "Da sam servirao samo deset posto bolje, mi bi pobijedili", što je "tako svojstveno samo pravim profesionalcima."

Pročitajte više