VRATIO SE KAPETAN HRVATSKE Duvnjak zaigrao za Kiel nakon 40 dana od teške ozljede

Foto: Index

IGRALA se 53. minuta susreta prvog kola EP-a u rukometu između Hrvatske i Srbije. Momčad Line Červara uvjerljivo je vodila protiv slabašne Srbije i nije bilo posve jasno zbog čega hrvatski izbornik pri ogromnom vodstvu u igri drži tek oporavljenog Domagoja Duvnjaka.
 
Sedam minuta prije kraja utakmice kapetan Hrvatske samo je kleknuo i jasno je bilo da noga nije izdržala. Veliku pobjedu Hrvatske zasjenio je šok zbog gubitka najboljeg igrača, a Červar će i danas reći da je izostanak Duvnjaka bio nenadoknadiv hendikep. Hrvatska je porazom od Francuske prokockala priliku za polufinale i na kraju je osvojila za mnoge samo peto mjesto.
 
40 dana nakon utakmice protiv Srbije u natjecateljski pogon vratio se Duvnjak. Kiel je u 22. kolu Bundeslige izgubio kod Hannovera 28:27. Iako je trener Gislason najavio da zasad može igrati samo u obrani, Domagoj Duvnjak odigrao je i ozbiljnu rolu u napadu, postigavši tri pogotka iz četiri šuta na gol.
 
Premda je računao štedjeti Duvnjaka, Islanđanin na klupi Kiela forsirao je hrvatskog rukometaša jer je slavni klub u krizi. Nakon dva poraza u nizu Kiel je tek na šestom mjestu, izvan zone Lige prvaka.
Najbolji strijelac kod Kiela bio je Ekberg s pet golova. Hannover je do pobjede vodio Mortensen s devet pogodaka, dok je Ilija Brozović zabio jedanput.
 
Füchse Berlin pobijedio je 24:20 momčad Leipziga. Od hrvatskog kvarteta najbolji je bio Marko Kopljar s četiri gola. Doduše, čak sedam puta je promašio. Stipe Mandalinić zabio je jedan gol, Jakov Gojun odigrao je rolu u obrani, dok je bez učinka ostao Drago Vuković.
 
U dvoboju hrvatskih pivota Željko Musa i Krešimir Kozina postigli su po dva pogotka. S 30:27 Musin Magdeburg pobijedio je Gőppingen.

Pročitajte više