Vrsaljko u velikom intervjuu otkrio kako je spasio život Torresu

Foto: Hina

NA UTAKMICI protiv Las Palmasa 17. prosinca Šime Vrsaljko (25) je nakon višemjesečne pauze zaigrao u početnoj postavi za Atletico. I od tada je postao standardni igrač u Simeoneovoj momčadi. Osim što oduševljava odličnim igrama na desnom boku, Vrsaljko je postao miljenikom Atleticovih navijača nakon što je spasio život Fernandu Torresu na utakmici protiv Deportiva. Torres je ostao nepomično ležati nakon jednog duela, a Vrsaljko mu je s Gabijem prvi priskočio u pomoć.

"Nikad prije se nisam našao u takvoj situaciji, ali sam znao da moram nešto učiniti. Kad sam mu vidio lice, bilo mi je jasno da je stanje ozbiljno. Čuješ puno puta što treba učiniti osobi koja tako leži tako da ne mogu reći da nisam bio pripremljen. Okreni ga na bok, izvadi jezik... To je to", rekao je Vrsaljko u velikom intervjuu za španjolski dnevni list As.

Iako je proglašen herojem, Šime ne smatra da je napravio nešto posebno.

"Ne želim i ne pripadaju mi nikakve zasluge. Svi igrači su mu pohitali u pomoć, a liječnici su odradili sjajan posao. Ja sam napravio mali dio posla", rekao je Vrsaljko i dodao da mu se Torres poslije zahvalio, ali da ne želi otkriti što su jedan drugome rekli.

Španjolskim novinarima posebno je zanimljivo kako se Vrsaljko najviše druži sa slovenskim golmanom Janom Oblakom i Crnogorcem Stefanom Savićem.

"Pa, naravno. Imam ja i puno prijatelja Srba, Bosanaca, još Crnogoraca... Uopće me ne zanima odakle je netko. Ako si prava, hrabra osoba, onda si moj prijatelj. Jan i Stefan su mi strašno puno pomogli. Od prvog dana su uz mene, jako smo bliski i bili su mi velika podrška u vrijeme dok sam sjedio na klupi. Pomagali su mi savjetima", rekao je Vrsaljko.

Prvih mjeseci u Atleticu Vrsaljko gotovo uopće nije igrao. Tek 90 minuta protiv Las Palmasa na početku sezone i neke utakmice u Kupu i Ligi prvaka. No, početkom studenog Diego Simeone odlučio je Juanfrana gurnuti više prema naprijed i na desnom boku se otvorilo mjesto za našeg reprezentativca.

"Ni u jednom trenutku nisam mislio da sam pogriješio dolaskom u Atletico. Nije bilo lako toliko vremena biti na klupi, no trener mi je stalno govorio da samo treniram i da će prilika sigurno doći. Ja nikada ne odustajem, a sigurno neću odustati u ovakvom klubu. Priliku sam dobio i presretan sam", kaže Vrsaljko.

Zahvalan je svim trenerima s kojima je radio u karijeri, no Diego Simeone mu je ugradio nešto što nitko drugi dosad nije.

"Naučio je, ne samo mene, da budem mentalno jak. Da igram s emocijama i da na terenu svaki put ostavim više od 100 posto. Svaki igrač Atletica daje sve za onog do sebe i da momčad pobjeđuje. To nisam nigdje dosad u karijeri vidio i uživam u takvoj momčadi", rekao je Šime.

Navijači od njih žele trofeje. U igri su za dva najveća.

"Normalno je da navijači ovakvog kluba žele titule. Još smo u igri u prvenstvu, iako će to biti teško osvojiti, ali u Ligi prvaka, siguran sam, imamo odličnu priliku. Ne znam što će se dogoditi, ali samo mogu reći da ćemo ostaviti apsolutno sve na terenu", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Pročitajte više