Vujčić i Teodosić presudili: Cibosi vodili u Pireju, pa posrnuli u zadnjoj četvrtini



KOŠARKAŠI Cibone izgubili su i treću utakmicu u TOP 16 fazi Eurolige. Na gostovanju kod Olympiakosa dobro su se držali veći dio utakmice, no u četvrtoj četvrtini domaćini su odličnom igrom okrenuli vodstvo Vukova i spriječili senzaciju. Završilo je 78:75 za domaćine, iako je Bogdanović imao priliku tricom odvesti utakmicu u produžetak.

Dobro su cibosi startali u Pireju, cijelu prvu četvrtinu se držali protiv Olympiakosa, a na poluvremenu vodili 35:34. Nošeni Tomasom, Gordonom, Andrićem i Bogdanovićem dobro su igrali i u drugom dijelu. Do četvrte četvrtine imali su po pet koševa prednosti, no kad je bilo najvažnije, renomiraniji Olympiakos preuzeo je sve konce.

Već do 32. minute okrenuli su vodstvo cibosa te predvođeni sjajnim Milošem Teodosićem došli do treće pobjede u TOP 16 fazi. U presudnoj četvrtini Cibona više nije mogla odolijevati. U prvih pet minuta te četvrtine zabili su tek pet koševa, što je protiv Olympiakosa zaista premalo. Sve su Grci riješili prije završnice, stekli prednost od nekoliko koševa te mirno završili susret.

Imala je Cibona priliku pri konačnom rezultatu u zadnjoj minuti. Nakon što je Bagarić pokupio loptu nakon Teodosićeva promašaja, tricu nije uspio pogoditi Bogdanović.

Pobjednike je predvodio Miloš Teodosić sa 17 koševa i pet asistencija, slijedio ga je Nikola Vujčić sa 16 koševa i šest skokova. U Olympiakosu dvoznamenkasti su bili još Childress sa 11 koševa te Kleiza i Mavrokefalidis sa po 10.

Najbolji u Ciboni bio je Marko Tomas sa 23 koša, a Jamont Gordon je u all-round izvedbu ugradio 20 koševa i po pet skokova i asistencija. Bojan Bogdanović ubacio je 15 koševa, a Lukša Andrić 12.

Pročitajte više