Vujović: Hrvatska nije dobila Amerikance u košarci. Oni nisu ozbiljni protivnici

Foto: EPA

CRNOGORSKI trener Veselin Vujović odveo je Iran do plasmana u drugi krug Svjetskog prvenstva. U posljednjoj utakmici u skupini Vujovićeva momčad izgubila je od Španjolske 35:22, no to nije bilo bitno jer su najveći posao Iranci napravili u prvoj utakmici skupine. Komentirao je dosadašnje natjecanje.

"Mislim da sam ispunio cilj. Dogovorio sam suradnju sa savezom Irana. Oni su rekli da im je cilj na SP-u se promovirati. Žele napredovati, imaju budućnost, a smatrali su da je nemoguće pobijediti nekoga. Mi smo slavili protiv Čilea, a protiv Crne Gore i Španjolske je bilo teško.

Sutra već igramo protiv Slovenije, protiv reprezentacije koju sam vodio i s kojom sam povezan. Tako je sa svakom momčadi s Balkana, u gotovo svakoj sam bio izbornik i trener i veoma dobro osjećam događanja tamo", rekao je Vujović u razgovoru za N1.

Pričao je o dosadašnjim nastupima zemalja bivše Jugoslavije

"Rekao bih da je polovično sve. Hrvati su u prvom meču protiv Egipta bili poraženi na način koji im ne priliči. Hrvatska nacija je bila razočarana, a u drugom meču su rasturili Amerikance. Nisu ih dobili u košarci, nego u rukometu. Oni su daleko od ozbiljnih protivnika.

Imaju tu Marokance i očekujem da će proći dalje s dva boda, ali ih ne vidim kao tim koji će konkurirati za visok plasman. Srbija je krenula s mnogo ambicija. Njemačku su planirali dobiti, ali nisu i napravili su sebi problem što danas trebaju odigrati protiv Katara. Kada nešto moraš, stegnu ti se ruke, dođeš u probleme i vidjet ćemo kako će sve ispasti.

Makedonija igra protiv Argentine. Oni su kreativni, kao i sve reprezentacije iz Južne Amerike. Nevjerojatno je kako osjećaju sport, tako da će biti teško i Makedoncima proći dalje. Tu je i moja Crna Gora, ali u drugom krugu imaju teške protivnike i bilo koja pobjeda u drugom krugu za njih bi bila ogroman rezultat", rekao je Vujović.

Osvrnuo se na situaciju u regiji

"Kada je rat krenuo u bivšoj Jugoslaviji, ja sam se molio da ne pukne u BiH jer je to meni Jugoslavija u malom bila. Da je Jugoslavija ostala, bili bismo prejaki za ostale. Ovako smo podijeljeni, nemamo autoritet, međusobno poštovanje. BiH je za mene Juga u malom.

Tu su ljudi puna srca, tu uvijek možete doći. Bio sam u Tuzli pred početak prvenstva. Došao sam da nemam za plaćanje parkinga, čovjek kojeg ne znam došao je i platio mi parking. Vidio je da su mi šabačke tablice i od tog trenutka srce mi je puno", rekao je između ostalog Vujović.

Pročitajte više