Vujović: Ne zahvaljujem se nikome odozgo, već mojim igračima

Foto: Getty Images / Guliver image, Hina 

VESELIN VUJOVIĆ preko Zagreba je produžio za Sloveniju na veliku feštu. U dramatičnoj utakmici protiv Hrvatske izborio je svjetsku medalju, prvu u povijesti Slovenije i bio je najtraženija osoba u nedjelju na zagrebačkom aerodromu. Vujović nam je bez okolišanja kazao da mu je primamljiva klupa rukometne velesile kakva je Hrvatska. Nije mogao pronaći riječi kada smo ga upitali da analizira posljednjih deset minuta susreta za broncu. 

"Niti ja znam kako sam pobijedio, niti Babić zna kako je izgubio. U tom neznanju, mi smo došli do medalje", rekao nam je slovenski izbornik.

"Kod osam razlike sam pomislio - ukoliko Babić bude zamijenio Duvnjaka, Cindrića, Štrleka, i dao šansu mlađima koju željni, koji imaju snage, koji hoće odigrati za medalju i tada sam pukao. Ali on je iz nekog razloga smatrao da je možda još rano ili je htio dobiti Slovence 10, 15 razlike. I kad je Slovenija počela trčati, više nije bilo ni hrabrosti ni vremena da se uvedu ti neiskusni momci, a ovi su već bili previše umorni da odgovore na onaj ritam koji smo mi nametnuli", trudio se Vujović dati precizniju analizu, da bi u kamere RTL-a na koncu znakovito poručio: "Ne zahvaljujem se nikome odozgo, već mojim igračima koji su to napravili" 

Pročitajte više