Vukojevićev Dinamo na teškom iskušenju u Manchesteru, Zenit u nemogućoj misiji

NAKON osmorice jurišnika na naslov prvaka Europe, večeras ćemo doznati i imena četvrtfinalista Europa lige, koji će krenuti u daljnji boj za finale u Dublinu.

Poslije prvih utakmica osmine finala, igranih prošlog četvrtka, u najboljoj su poziciji tri kluba koji su ostvarili pobjede u gostima (Villarreal protiv Bayera 3:2, Porto i Spartak Moskva kod CSKA odnosno Ajaxa 1:0) te nizozemski Twente koji je na svom terenu pregazio Zenit s 3:0.

Jedan od najzanimljivijih okršaja igra se u Manchesteru, gdje će City protiv Dinama juriti dva gola minusa iz Kijeva. Kako je najavio naš Ognjen Vukojević, ukrajinski sastav u Engleskoj se neće braniti nego tražiti pogodak kojim bi zacementirali mjesto među osam.

Nešto južnije, Liverpool na Anfieldu lovi zaostatak za Bragom, koja je u prvoj utakmici Alanovim golom iz jedanaesterca stvorila minimalnu, ali vrijednu prednost. U situaciji kad su ispali iza oba domaća Kupa, a u prvenstvu nemaju šanse za pozicijom koja vodi u Ligu prvaka, Redsi će sve karte baciti na Europa ligu, i pribojavati se nekog zalutalog portugalskog metka.

Na Otoku će se odigrati još jedna utakmica - Rangersi u Glasgowu dočekuju PSV, s kojim su u Eindhovenu odigrali 0:0.

PSG vrlo dobro stoji u Championnatu, a s 1:0 pobjedom večeras protiv Benfice potvrdili bi vrlo dobru sezonu. Taj rezultat bi ih, baš kao i Rangerse, odveo u četvrtfinale.

Pročitajte više