NBA DOIGRAVANJE

"Warriorsi su izgubili zbog arogancije, sami su si krivi"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOVOM senzacionalnom pobjedom u gostima Los Angeles Clippersi produljili su vlastitu sezonu. U utakmici u kojoj bi poraz značio eliminaciju svladali su Golden State Warriorse 129:121 i smanjili zaostatak u seriji na 3:2.

Warriorsi su bili ogromni favoriti, ne samo u ovoj seriji, nego u play-offu općenito, i s pravom se smatra da su sami sebi najveći protivnici. A to se vidjelo i noćas.

"Bila je to kombinacija njihove arogancije i našeg rada. Imamo puno mladih momaka i puno veterana, a svi se žele dokazati. Rano su nas otpisali ove sezone, govorili da nismo dobri kao momčad. Sve smo to čuli, vidjeli i probavili i sad samo pokušavamo izvući što više iz situacije. I pokazujemo tu u ovoj seriji", rekao je Lou Williams, koji je zabio 33 koša.

Do ove godine nikad u doigravanju nije postigao više od 22 poena, a u ovoj seriji ih je premašio u tri od pet utakmica te usput pogodio nekoliko ključnih šuteva.

"Imamo svlačionicu punu ljudi koji žive i umiru s mojim odlukama u četvrtoj četvrtini, a to mi znatno olakšava posao", rekao je Lou-Will.

Dok Clippersi idu iz utakmice u utakmicu, Warriorsi su uoči ovog susreta očito već gledali prema Houstonu, koji je netom prije završio posao protiv Utah Jazza (100:93 za ukupnih 4:1).

"Naš jedini fokus bio je da produljimo seriju. Njihov je problem to što su već gledali unaprijed. Sami su krivi."

Mala je utjeha Warriorsima i Stephenu Curryju to što je najbolji šuter svih vremena postao prvi igrač sa 400 trica u play-offu, nakon što je noćas ubacio još četiri. I on je sigurno očekivao da će taj jubilej proslaviti uz pobjedu i plasman u drugi krug.

Warriorsi se, izvjesno je, neće tek tako prošetati do petog uzastopnog finala, iako su i dalje veliki favoriti protiv Clippersa, koji su ovim predstavama napravili fantastičnu podlogu za budućnost, čak i ako izgube sljedeću utakmicu.

Oni će, naime, idućeg ljeta imati ogroman prostor pod salary capom i loviti dva "maksimalna" igrača, dva superstara koje bi doveli kao slobodne igrače. Kawhi Leonard najveća im je želja, ali bit će i drugih kandidata. Poput Kevina Duranta, koji im je noćas zabio 45. Uostalom, ne bi mu bilo prvi put da zbriše u momčad koja ga je netom izbacila iz doigravanja...

Uspiju li ovaj kadar ojačati za jednu ili dvije superzvijezde, a ovim partijama su se definitivno nametnuli kao izuzetno kvalitetna destinacija, možda će se za koju godinu baš na ovu seriju gledati kao na izvorišnu točku nove NBA dinastije...

Pročitajte više