Wenger: Teže je osvojiti FA kup nego Ligu prvaka

ARSENAL je posljednji puta od Chelsea u FA kupu izgubio 1947. godine te je prema tome nominalni favorit u velikom ogledu na Wembleyju.

Na Wembleyju se u subotu igra prvi polufinalni ogled FA kupa u kojem se sastaju Arsenal i Chelsea. Nedjeljni dvoboj donosi sudar Everton i Manchester Uniteda.

Topnici na krilima sjajnih rezultata posljednjih tjedana u ogled s moćnim Chelseajem ulaze prepuni samopouzdanja. Žele pobijediti, ući u finale i konačno osvojiti jedan trofej. Trener Arsenala Arsene Wenger govorio je o mogućem pritisku koji se stvara zbog činjenice da njegova momčad dugo nije došla do naslova.

"Imamo pritisak i mi ga želimo. Mislim da je najveći pritisak kad idete pobijediti, a znate da to ne možete učiniti. Mi se nikako ne bojimo pritiska već ga želimo".

Chelsea posljednji puta slavio 1947.

Protivnik Arsenalu je Chelsea koji je također u odličnoj formi. Guus Hiddink ih je odlično posložio te u ovom trenutku igraju najbolji nogomet ove sezone.

"Hiddink im je dao vjeru i snagu. Odličan je trener. Ako bi Hiddink ostao pet godina u Chelseaju ostavio bi trag, ali ne može u ovako kratkom vremenu. Vrlo je uspješan menadžer, ali mi se ne želimo fokusirati na njih nego na nas. Mi imamo puno samopouzdanja, talenta i glad za pobjedom. U dobroj smo formi, zabijamo pogotke i želimo pobjedu. Tako ćemo se i postaviti, uostalom tako Arsenal igra u svakoj utakmici".

Eduardu opet klupa?

Što se statistike tiče, ona je na strani Arsenala. Podatak kaže da je Arsenal posljednji puta izgubio od Chelseaja u FA kupu daleke 1947. godine. Dakle, klubu sa Stamford Bridgea neće biti lako.

"To je polufinale FA kupa i mi želimo pobijediti, a za to i imamo kvalitetu. Nitko nije očekivao da ćemo doći ovako daleko u ovom natjecanju".

Tri momčadi koje igraju u polufinalu FA kupa, igraju i u polufinalu Lige prvaka. Svakako, teško je osvojiti ovo natjecanje. S time se slaže i menadžer Arsenala.

"Čini se da je teže osvojiti FA kup nego Ligu prvaka", zaključio je Arsene Wenger u najavi utakmice. 

Arsene Wenger kaže da nema nikakvu gužvu u napadu, nego da su jednostavno sada svi igrači zdravi. Povratkom Aršavina u sastav, teško se može očekivati nastup našeg Eduarda. Njemu će očito i u ovom susretu biti namijenjeno grijanje klupe.

"Mi svakako sada imamo mogućnost izbora, no to ne znači da imamo previše napadača. Tako ionako ima puno utakmica, svi će dobiti svoju priliku", zaključuje Wenger.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više