Wenger: Četiri ekipe su moji favoriti za osvajanje Premier lige

Foto: EPA

LEGENDARNI Arsene Wenger dao je intervju za Bein Sports u kojem se osvrnuo na prvih deset kola Premier lige, najboljeg prvenstva na svijetu koji je sam s Arsenalom uspio osvojiti tri puta, a najviše se pamti kada je to 2004. godine učinio bez ijednog poraza.

"Kupili su sjajne igrače"

Wenger je istaknuo četiri favorita za naslov prvaka, a među njima je trenutni lider tablice Tottenham koji je sjajno ušao u sezonu i poput Arsenala je i dalje neporažen: "Volim uvijek reći ono što osjećam, zaista. Duboko vjerujem da će Tottenham biti jedan od kandidata za titulu. To su za mene Arsenal, Liverpool, Tottenham i City koji naravno ne možemo otpisati.

Te četiri ekipe u ovom trenutku izgledaju zrelo za titulu, naročito dobro izgleda Tottenham. Kupili su Maddisona, koji je sjajan igrač. On je ta poveznica od obrane do veznog reda i dodao je malo tehničke kreativnosti momčadi. Kupili su i Van de Vena, kojeg smatram apsolutno izuzetnim."

Tottenham je doživio preporod pod novim trenerom Angeom Postecoglouom koji je klub preuzeo ljetos. Australski Grk je u svojih prvih 10 kola u Premiershipu osvojio najviše bodova od svih trenerskih debitanata u povijesti najatraktivnije lige svijeta. Pobjedom Spursa kod Palacea (2:1) došao je do njih čak 26. Tako je prestigao Hiddinka (25) te Sarrija, Ancelottija, Franka Clarka i Johna Gregoryja, koji su u prvih deset mečeva engleskog prvenstva osvojili po 24 boda.

 

Pročitajte više