Wenger ruši klupski rekord i iz Bundeslige dovodi zamjenu za Sancheza

Foto: Getty Images/Guliver Image

SEZONA koja je trebala biti veliki povratak Arsenala u vrh Premiershipa za Arsenea Wengera pretvorila se u noćnu moru.

Momčad je na šestom mjestu s osam bodova manje od mjesta koja vode u Ligu prvaka te mu prijeti i druga uzastopna sezona bez najelitnijeg natjecanja. Arsenal igra negledljiv nogomet, Alexandre Lacazette nije, uglavnom Wengerovom krivnjom, opravdao uloženih 60 milijuna eura, a u ovom prijelaznom roku ekipa će se doslovno raspasti.

Već je otišao Francis Coquelin, Mesut Özil bi također mogao potražiti novi klub, a Alexis Sanchez sigurno odlazi ovih dana. Pitanje je samo u koji Manchester, City ili United. Wenger je rekao da neće prodavati svojeg najboljeg igrača ako mu ne nađe adekvatnu zamjenu, ali i njemu je valjda jasno da Sanchez više ne može i ne želi ostati u Arsenalu.

To se vidjelo i sinoć kad ga nije bilo u momčadi u porazu kod Bournemoutha i njegov transfer je, tvrde Englezi, gotova stvar. Osim toga, Arsenalovi navijači su bijesni. Za sljedeći vikend planiraju novi val prosvjeda protiv klupskog vodstva i trenera koji je uoči početka sezone dobio novi dvogodišnji ugovor.

Atmosfera je, blago rečeno, napeta, i Wenger mora brzo djelovati da barem malo umiri navijače. Nakon prodaje Robina van Persieja u Manchester United obećao je da tom klubu više neće prodavati igrače, ali obećanje bi lako mogao prekršiti. Iako je City bio najzainteresiraniji za Sancheza, u priču se preko noći uključio Jose Mourinho i sad je puno realnije da će Čileanac završiti na Old Traffordu.

To u neku ruku i odgovara Wengeru koji bi pod račun tražio Martiala ili Mhitarjana, ili čak obojicu, i čini se da će se ipak odlučiti sklopiti posao s Unitedom umjesto sa Cityjem.

No glavna meta ovog prijelaznog roka mu je, piše Daily Mail, Pierre-Emerick Aubameyang (28). Fantastični Borussijin napadač u Dortmundu se posvađao sa svima, od oružara do klupskog predsjednika. Uoči remija s Wolfsburgom (0:0) zakasnio je na momčadski sastanak. Peter Bosz još je nekako tolerirao njegove ispade, ali Peter Stöger ga je ekspresno poslao na tribinu.

Gabonac koji je u 212 nastupa za Borussiju zabio 141 gol odavno želi otići iz Borussije, a ovo je zadnji trenutak u kojemu žuto-crni za njega mogu dobiti ozbiljan novac. Gabon nije na SP-u, u Rusiji će brojnim napadačima skočiti cijena i sad je prava prilika da utope Aubameyanga.

Arsene Wenger ga potiho želi već godinama, no sad ima aduta više. Na Emirates je nedavno kao šef skautske službe došao Sven Mislintat, čovjek koji je u Borussiju doveo niz mladih neafirmiranih igrača koji su kasnije postali zvijezde. Upravo je on skautirao Aubameyanga i naredio klubu da plati tih sitnih 13 milijuna eura Saint-Etienneu.

Mislintat je u odličnim odnosima s Aubameyangom, a Wengeru hitno treba neko veliko ime da barem malo smiri situaciju u kući. Pregovori su u tijeku. Borussia ga ne bi dala za manje od 70 milijuna eura, koliko je Wenger spreman platiti.

Morat će Gaboncu dati i poveći ugovor, što mu se ne uklapa u transfernu politiku, ali izbora više nema, a vremena je sve manje. Aubameyang navodno nema apsolutno ništa protiv dolaska u London i nakon četiri i pol godine ovih bi dana mogao promijeniti klub. Englezi kažu - sigurno Arsenal.

Pročitajte više