PREMIERSHIP

WOLVES - ARSENAL 3:1 Gunnersi izgubili ključnu utakmicu za plasman u Ligu prvaka

Foto: EPA

ARSENAL je izgubio 3:1 od Wolverhamptona u zaostalom susretu 31. kola engleskog Premiershipa.

Bila je to utakmica od presudnog značaja za londonski klub kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka koji će, čini se, naivno prokockati. Najugodnije iznenađenje Premiershipa ove sezone pobrinulo se da opet iznenadi protivnika iz skupine šest najboljih klubova i ligi.

Wolverhampton - Arsenal Live Score

Nakon prvih 45 minuta na Molineux stadionu bilo je 3:0 za Wolverhampton.

Domaćin je poveo u 28. minuti golom Rubena Nevesa iz slobodnog udaraca, da bi samo devet minuta kasnije udvostručili vodstvo. Matt Doherty bio je strijelac, a tragičar Bernd Leno koji je slijepo istrčao na loptu.

Za potpunu katastrofu Gunnersa pobrinuo se Diogo Jota krajem prvog dijela, kada je završio polukontru Wolvesa te zavukao loptu ispod Lenovih ruku. Arsenal je do pogotka stigao tek u 80. minuti, a strijelac je bio Sokratis.

Golove s utakmice Wolvesa i Arsenala pogledajte OVDJE.

Emery mijenjao u odnosu na prošli vikend, ali uzalud

Nije danas u sastavu Gunnersa bilo Skhodrana Mustafija koji je koštao bodova svoju momčad u prošlom kolu protiv Crystal Palacea. Promijenio je Unai Emery formaciju, zaigrao s četvoricom u posljednjoj liniji, međutim, ništa se nije promijenilo.

Zapravo, bilo je i gore nego prošli vikend. Više od sat vremena gosti nisu šutirali u okvir gola. Nije se mnogo toga promijenilo ni u drugom dijelu osim počasnog pogotka Sokratisa.

Wolvesi na pragu povijesnog uspjeha, Arsenal prokockao Ligu prvaka?

Wolverhampton tako ima šansu zaigrati u Europi nakon 39 godina. Sastav s Molineuxa ovim trijumfom probio se na sedmo mjesto, a ono će voditi u Europa ligu ako Manchester City osvoji FA kup.

Bio bi to povijesni uspjeh za nekada najmoćniji engleski klub. S druge strane, Arsenal tri kola prije kraja ima bod manje od gradskog rivala Chelseaja koji je četvrti.

Ono što dodatno komplicira situaciju Gunnersima su preostala dva gostovanja, kod Leicestera i Burnleyja, dvije ekipe koje teško prepuštaju bodove pred svojim navijačima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više