Xavi: Ispričavam se žrtvi silovanja na podršci Alvesu. Grozno je što je Dani uradio

Foto: Profimedia

XAVI, igrački velikan Barcelone koji je prije dvije godine preuzeo momčad kao trener, u subotu je komentirao uhićenje legende koja mu je u Barceloni bila suigrač i koju je u tom klubu vodio kao trener. "Šokiran sam, jako mi ga je žao", izjavio je upitan za komentar uhićenja Danija Alvesa nakon što ga je djevojka koju je 30. prosinca sreo u noćnom klubu iu Barceloni optužila da ju je te večeri silovao.

Xavi je podržavao Alvesa dok je Brazilac odlučno demantirao da je upoznao djevojku

Ovo je Xavi izjavio dok je Alves, s kojim je kao suigračem osvojio pet španjolskih i tri europska naslova te tri Kupa kralja, pred policijom odlučno negirao ne samo da je imao spolni odnos s tom djevojkom, nego da ju je iti vidio ili upoznao. Međutim, Alves je nakon toga uhićen te je u dva nova iskaza istražnom sucu dao dva potpuno različita iskaza.

Prvo da je ipak sreo spomenutu djevojku te na kraju da su imali spolni odnos, ali uz njen pristanak. Sudac je ipak odlučio da ostaje u pritvoru, a djevojka koja ga je optužila za silovanje cijelo vrijeme ustraje na onome što je rekla na početku. 

Promjenom Alvesovog iskaza i Xavi je promijenio stav

Nakon takvog razvoja događaja i velike promjene u Alvesovom iskazu, Xavi je prije konferencije za medije o utakmici Barcelone i Getafea zatražio da iznese svoj apdejtirani stav o zlodjelu za koje je Alves optužen: "Nisam dobro iznio svoj stav, pa su moje riječi pogrešno protumačene. Ovo je važno i teško pitanje te stoga želim biti jasan. Moramo osuditi zlodjela kao što je ovo, bez obzira tko ih napravio.

Ispričavam se žrtvi silovanja. Razumijem zašto je moj prvi komentar izazvao kritike i ispričavam se. Užasno je ovo što je Dani uradio, ne znam kako je mogao napraviti tako nešto. To me zaprepastilo. Podržavam žrtvu i ispričavam joj se. Nisam se dobro izrazio prije par dana."

Pročitajte više