Zagreb bez ozlijeđenog Balića na vrućem gostovanju u Szegedu

ZAGREBAŠE sutra dočekuje treća utakmica u Ligi prvaka, a protivnik je mađarski Pick iz Szegeda. Zagrebaši su prve dvije utakmice odigrali na svom terenu, prvu su remizirali sa Loewnom, a potom deklasirali Wislu.

No, ono što zabrinjava sve navijače našeg prvaka je ozljeda leđa Ivana Balića. Balić nije otputovao s momčadi u Mađarsku nego će ostati na terapijama u Zagrebu. Međutim, problem je ako terapija ne da rezultat, u tom slučaju će morati na operaciju čime bi njegov nastup na Svjetskom prvenstvu bio upitan. Također je moguće da ne nastupi u dvije kvalifikacije utakmice za EP 2010 protiv Finske i Mađarske.

Sutra neće igrati ni Vjenceslav Somić koji ima problema sa zadnjom ložom, ali je otputovao s momčadi. Tako će zamjena Gorazdu Škofu biti Marin Šago. Ognjen Backovič je već duže vrijeme izvan pogona pa Lino Červar ne može računati ni na njega. Također, Mirza Džomba ima problema s koljenom koje teško podnosi napore igranja za klub i reprezentaciju.

Tako će se sutra umjesto ozlijeđenog Balića o organizaciji igre Zagreba brinuti Domagoj Duvnjak. Puno se očekuje i od Kire Lazarova koji je u prve dvije utakmice zabio 15 golova. Veći učinak u napadu se traži od Tončija Valčića i Igora Vorija koji je u prve dvije utakmice s crte zabio samo jedan gol.

No, i Mađari imaju problema s ozljedama. Julian Stamate, Laluska Balazs, Danijel Anđelković vjerojatno neće igrati, a neće biti ni Petra Nenadića, pojačanja iz Barcelone. Pick je u prvoj utakmici svladao Wislu, a potom kod kuće izgubio od Loewena pa sutra mora svladati Zagreb.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više