Zagreb razbio Istru na Drosini i produžio nadu u ostanak

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Zagreba razbili su Istru usred Pule 4:1 (3:0) u derbiju začelja 33. kola Prve HNL. "Pjesnici" su sad na samo šest bodova zaostatka od momčadi Andreja Panadića tri utakmice do kraja prvenstva.

Ipak, za očekivati je kako će momčad iz Kranjčevićeve dogodine igrati u drugoj ligi, a Puljani će se za očuvanje prvoligaškog statusa morati boriti protiv vinkovačke Cibalije, ako ostane na drugom mjestu druge lige.

Sve je bilo gotovo na kraju prvog poluvremena

Gosti iz Zagreba bolje su otvorili utakmicu i poveli u 13. minuti, Mudražija je odlično uposlio Medića koji šalje loptu iza nemoćnog Brkića Na 2:0 povisio je Stepčić, a priču je već na koncu prvog dijela završio Šulc zabivši treći Zagrebov gol.

U drugom poluvremenu Istra 1961 je zaigrala življe i agresivnije i već u 47. minuti, nakon kornera s lijeve strane, Gržan je smanjio, no Zagrebaš su se tresli samo do  76. minute kad je nakon lijepe kombinacije Gabrijela Bobana i Mudražije lopta došla do ponajboljeg igrača Zagreba Valentina Stepčića, koji preciznim udarcem postiže svoj drugi zgoditak na današnjoj utakmici.

Zagreb još nosi fenjer

Unatoč pobjedi Zagreb je sa 17 bodova "čvrsto" na začelju ljestvice dok je pretposljednja Istra sakupila 23 boda. Susret je odigran na stadionu Aldo Drosina, a sudio je pred 200 gledatelja Strukan iz Splita.

Strijelci: 0-1 Medić  (13), 0-2 Stepčić (26), 0-3 Šulc (45+2), 1-3 Gržan (47), 1-4 Stepčić (76).

Pročitajte više