"Zagrebov cilj je polufinale Lige prvaka u prepunoj Areni"

SVE ULAZNICE za "utakmicu sezone" zagrebačkih rukometaša su rasprodane; Celje će u subotu gostovati u prepunom Domu sportova. Interes navijača je ogroman, poručuju iz kluba, pa bi se vjerojatno ispunila i Arena Zagreb u kojoj bi rukometaši Zagreba trebali igrati mečeve knockout faze Lige prvaka.

Nitko niti ne sumnja u pobjedu protiv slovenske ekipe, koja je nominalno najslabija u Zagrebovoj skupini, posebno nakon velikog slavlja u Chamberyju koje je Zagrebaše diglo iz mrtvih i vratilo ih među favorizirane ekipe najjačeg rukometnog klupskog natjecanja. Jedine glavobolje trenerima Maglaliji i Bašiću zadaju zdravstveni problemi udarnih igala momčadi.

Valčić, Lazarov i Balić muče se s ozljedama

Tonči Valčić ima problema s koljenom, Kiru Lazarova boli rame, Ivana Balića zatežu leđa... No, nema nikakve sumnje da će rukometaši Zagreba stisnuti zube, kao mnogo puta dosad i dati svoj maksimum da pobjede Celje, te se na taj način plasiraju u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon toga, samo je nebo granica, što najavljuje i Zoran Gobac.

"Nema te momčadi koju nije moguće pobijediti. U Zagrebu možemo dobiti bilo koju ekipu, a mislim da smo već pokazali da smo i na gostovanjima svakome težak protivnik", kazao je Gobac koji optimistično već preskače jednu stepenicu i najavljuje kako je Zagrebov cilj igrati polufinale Lige prvaka u prepunoj Areni. "Imamo 95 posto šanse da se plasiramo u četvrtfinale i učinit ćemo sve da tih pet posto ne prevlada. Forma nam je sve bolja iz utakmice u utakmicu, što ćemo pokazati protiv Celja, a nakon toga niti jedna momčad u susretu s nama neće biti favorit", dodaje Gobac.

Poraz u slovenskom derbiju dodatno će motivirati Celje

S velikim nestrpljenjem utakmicu protiv Celja dočekuje i Bartol Kaleb, koji je pronašao dodatnu motivaciju slovenskim rukometašima. "Celje je poraženo u slovenskom derbiju i to će im sigurno biti dodatni podstrek da protiv nas daju sve od sebe. Ali ne bojimo se; Zagreb je održao svoje obećanje. Pobijedili smo u Chamberyju i blizu smo četvrtfinala".

No, Mirko Bašić ipak spušta loptu na zemlju i ponavlja onaj stari moto svih profesionalnih trenera - "idemo utakmicu po utakmicu".

Slovenci na papiru najslabija momčad skupine

"Celje je na papiru najslabija momčad skupine, ali to ne mora ništa značiti. Siguran sam da će igrači ovoj utakmici pristupiti ozbiljno i pružiti našim vjernim navijačima užitak u rukometu", kaže Bašić, ali ipak najavljuje oprezniji pristup igru: "Najvažnije je da pobijedimo, ne zanima nas s kojom gol razlikom".

Zagreb bi pobjedom u subotu osigurao plasman u polufinale rukometne Lige prvaka, dok će o nedjeljnoj utakmici Lowena i Chamberyja ovisiti hoće li natjecanje nastaviti kao prva ili druga momčad skupine.

P.V.
Foto: Davor Pongračić / CROPIX

Pročitajte više