Zahvaljujući Todoriću Srbija se u Poreču osjećala kao kod kuće

NAKON kompletiranog prvog kola Svjetskog prvenstva rukometaša treba spomenuti kako je ono prošlo bez većih iznenađenja.

U skupini A u Osijeku aktualni olimpijski pobjednici Francuzi bez većih problema svladali su Rumunje, Mađari na krilima publike razbili Australce dok je Slovačka teškom mukom (27:25) svladala Argentince.

U našoj skupini su jučer Šveđani i Španjolci uvjerljivo nadigrali Kubu odnosno Kuvajt nakon naše teško izboren pobjede u petak na otvaranju protiv neugodnih Korejaca.

Najneizvjesnije bilo je u Varaždinu u sklopu skupine C. Nijemci ni uz obilatu pomoć sudaca nisu uspjeli pobijediti Ruse, a Makedonci su, unatoč ogromnoj podršci s tribina, ostali kratki za jedan gol u susretu protiv Tunisa. U revijalnom tonu Poljska je zaledila Alžir na -17.

U skupini D nije bilo nikakvih rezultatskih potresa. Skandinavci (Norveška i Danska) su se lako obračunali sa Saudijskom Arabijom i Brazilom, a Srbija je pobijedila Egipat 30:22 uz pomalo čudnoj atmosferi gdje je većina nazočnih simpatizirala naše istočne susjede. Za vrijeme intoniranja srpske himne nije se čuo niti jedan zvižduk, a Istrijani su svaku akciju pozdravljali pljeskom. Srpski su navijači, čiji je dolazak uglavnom organizirao njihov Konzum, bili oduševljeni prijemom domaćina te su istaknuli nadu kako će tako biti i u nastavku prvenstva.

U prvom današnjem susretu u Osijeku je Slovačka u okviru skupine A rasturala Australiju 47:12, dok su u preostala dva susreta izraziti favoriti Mađari protiv Rumunja te Francuzi protiv Argentine.

Splitska skupina danas osim naše utakmice protiv Kuvajta nudi dvoboj Španjolaca i Kubanaca te okršaj Južne Koreje i Švedske. Nema sumnje kako će Španjolci i danas upisati uvjerljivu pobjedu, a nakon jučerašnjih trideset razlike optimizam je u redovima Furije znatno narastao. Marca tako navodi kako je Španjolska odigrala furiozno i kako ne treba ništa lošiju partiju očekivati ni protiv Kubanaca. Dvoboj Šveđana i superbrzih Korejanaca dati će nam odgovovr na pitanje tko uz Hrvatsku i Španjolsku ide dalje u sljedeći krug natjecanja budući da su svojim jučerašnjim nastupima i Kubanci i Kuvajćani pokazali kako su potpuni autsajderi.

U skupini C Makedonija bi danas trebala doći do prve pobjede u utakmici protiv Alžira, Njemačka protiv Tunisa, a u okršaju Poljaka i Rusa blaga prednost je na strani svjetskih viceprvaka.

Porečka skupina danas nudi arapski duel između Egipta i Saudijske Arabije, Norveška će svladati Brazil, a poslastica dana mogao bi biti dvoboj Srba i Danaca. Iz Poreča, pak, stižu najave kako bi Srbi u današnjem susretu trebali imati veliku podršku s tribina, ali sumnjamo kako će im i to biti dovoljno da izbjegnu poraz u meču protiv europskih prvaka.

Marko Čeko
Foto:Pixsell

Pročitajte više