Zajec: Napadačka igra i Europa su nam "must", ali Rukavina još ne može više od sat vremena

"INZISTIRAT ćemo na napadačkoj i pas-igri jer ako se povučeš i čekaš, to nikad ne završi dobro", poručio je Dinamov trener pred ključni meč sezone, maksimirski uzvrat 3. pretkola LP protiv Šerifa, koji Modri očekuju s "aktivnih" 1:1 iz prve utakmice u Tiraspolu.

Team building u karanteni: Druženje i upoznavanje s Rukavinom

"Otišli smo u karantenu jer ekipa mora biti na okupu zbog nekoliko razloga: očekuje nas iznimno važna utakmica, u momčad su se vratili mladi reprezentativci koji su bili na EP-u, a s nama je i novi igrač Ante Rukavina, tako da nam je sve to skupa prilika i povod da se družimo", pojasnio je Zajec razloge odlaska u izolaciju prije sutrašnje utakmice protiv Šerifa kojeg Dinamov trener očekuje u začahurenom izdanju.

"Šerif će igrati zatvoreno iako im ne odgovara rezultat iz prve utakmice"

"S njihove strane će to biti zatvorene i čvrsta igra, iako im nakon 1:1 iz prve utakmice ne odgovara nula, ali uopće ne dvojim da će se postaviti rezervirano i da će u igri prema naprijed najviše koristiti ofenzivne veznjake.

Mislim da je nakon prve utakmice u Moldaviji jasno kako nisu bolji od nas ali ne smijemo zaboraviti njihove jako dobre nastupe u Europa ligi prošle godine, kao i da su u susretu s nama pokazali da su tvrda momčad koju je teško pobijediti", recenzirao je Zajec protivnika.

"Dinamo će inzistirati na napadačkoj i pas-igri jer ako se povučeš i čekaš, to nikad ne završi dobro"


Govoreći o tome kako će se Dinamo suprotstaviti bunkeriranim gostima, Zajec je poručio kako neće odstupiti od napadačke igre, koju bi mogla ometati za sutra najavljena kiša: "Inzistirat ćemo na napadačkoj i pas-igri jer ako se povučeš i čekaš, to nikad ne završi dobro" i podsjetio da su na njoj uspješno inzistirali i u porazu od Rijeke, "samo" su nedostajali golovi: Imali smo 25 udaraca na gol, od toga 13 u okvir gola, lopta je u našem posjedu bila 60 posto vremena, ali realizacija nam mora biti bolja". Nakon toga je dodao: Nama je must nastaviti igru u Europi, a prolazak Šerifa je ulaznica za Europu, zato nam je pomoć navijača neophodna.

"Rukavina je nespreman, bit će pravi za par mjeseci"

Kad je već o realizaciji riječ, Zajec je podsjetio kako još nije trenutak za postavljanje velikih očekivanja pred novog Dinamovog napadača: "On je na ljetnim pripremama Panathinaikosa odigrao tek dvije utakmice i par tjedana treninga, dok recimo prošli tjedan uopće nije trenirao zbog sređivanja papirologije iz Grčke i lakše ozljede. Ako i zaigra protiv Šerifa, možemo biti sretni da izdrži 60 minuta, jer on će tek za par mjeseci biti pravi."

Pročitajte više