Zajedno za Dinamo kreće u akciju vraćanja kluba navijačima

GRAĐANSKA inicijativa Zajedno za Dinamo danas počinje akciju "vraćanja nogometnog kluba Dinamo njegovim članovima". Simbolični početak borbe počinje popodne u 16 sati kod kioska NK Dinamo, na križanju Maksimirske i Donjih Svetica.

"NK Dinamo već dugo vremena nije gospodski klub, zagrebački ponos i hrvatska svetinja. Pretvoren je u privatnu firmu Zdravka Mamića za trgovanje igračima, podvodi se političarima i puni ljudima bez kulture, bez obraza, provincijskog razmišljanja i primitivnog ponašanja.

Bez obzira što oni mislili i kako se ponašali, NK Dinamo nije njihov klub, već klub koji pripada svojim registriranim članovima. To nije emotivna izjava nego pravna činjenica.
Zakonska prava članova kluba trenutno uzurpira grupa pojedinaca ogrezlih u kriminalu i korupciji, koji su instalirani u rukovodećim tijelima NK Dinamo. Od tamo rade na promicanju vlastitog interesa i materijalne koristi umjesto dobrobiti kluba.

Vrijeme je da tome stanemo na kraj.

Pozivamo sve navijače i simpatizere NK Dinamo da se učlane u klub i zatraže svoja članska prava, koja imaju prema Zakonu o udrugama. Prije svih, pravo na upravljanje klubom neposredno ili putem svojih izabranih predstavnika.

Unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova. Ovo nije naša želja, nego doslovni citat zakona kojeg je donio Sabor Republike Hrvatske. Tražimo njegovo poštivanje.", stoji u proglasu kojeg su nam poslali.

Pročitajte više