Zamor materijala: Ljubo otkazao Basel

IVAN LJUBIČIĆ povukao se s ATP turnira u Baselu dan nakon što je izgubio finale turnira u Montpellieru od Francuza Gaëla Monfilsa...

Službeni razlog zasad nije poznat. Za pretpostaviti je da se radi o zamoru materijala te da se najbolji hrvatski tenisač u ovom trenutku odlučio osvježiti za svoj završni nastup u godini, na pariškom turniru Masters 1000 serije koji se igra tijekom idućeg tjedna.

Na njegovo je mjesto u ždrijebu upao Francuz Paul-Henri Mathieu, koji će tako u prvom kolu igrati protiv Nijemca Floriana Mayera.

Osim Ljubičića, s turnira se također povukao i Jürgen Melzer, koji je u nedjelju pred svojom publikom obranio naslov pobjednika ATP turnira u Beču.

Jedini hrvatski predstavnik u ždrijebu tako ostaje Marin Čilić, koji svoj meč prvog kola igra protiv domaćeg predstavnika Marca Chiudinellija sutra (utorak) u 20 sati. Švicarac je prošle sezone igrao polufinale turnira. Ispao je od kasnijeg pobjednika, sunarodnjaka Rogera Federera.

Fedex s lakoćom do 2. kola

Švicarac je, pak, bez poteškoća prošao u 2. kolo ATP turnira u svome rodnom Baselu. Kod vodstva 6:4, 5:2 Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov mu je predao meč.

Švicarac je na terenu tako proveo samo 51 minutu, a 48. igrač svijeta mu je predao dvoboj nakon što je, u trenutku kad je već dvaput izgubio servis u drugome setu, ozlijedio desni gležanj. Federer je dotad na svome servisu izgubio svega četiri poena.


Bio je to prvi Federerov nastup nakon osvajanja ATP turnira u Stockholmu prije desetak dana. Osvajač 16 Grand Slam naslova je na turniru u Baselu slavio tri puta uzastopno, od 2006. do 2008. godine, a lani ga je u finalu zaustavio Novak Đoković.

Dodajmo i da se ATP turnir 500 u Baselu igra na tvrdoj podlozi u dvorani, uz nagradni fond od 1,75 milijuna eura.

ATP Basel, 1. kolo:

Federer (1) – Dolgopolov 6:4, 5:2, predaja Dolgopolova

Haase – Bohli 6:4, 6:3

Pročitajte više