Zaprešiću se smiješi Europa liga: Inter tukao Šibenik i skočio na treće mjesto

U PRVOJ utakmici 24. kola HNL-a Inter je u Zaprešiću s 3:2 pobijedio Šibenik. Domaćini su ovom pobjedom skočili na treće mjesto, dok su Šibenčani uoči posljednjih šest rundi ostali na 12. poziciji.

Zaprešićani su nešto konkretnije otvorili utakmicu, imali su tri poluprigode iz prekida, da bi im Šibenčani promašaje naplatili u 28. minuti. Alispahić je u brzoj kontri probio lijevu stranu obrane Intera i u sredini poslužio Bačelić-Grgića koji lakoćom zabija.

Probudili su se tada domaćini, i u samo četiri minute pred kraj poluvremena stigli do potpunog preokreta. Prvo je Budimir u 39. izjednačio na asistenciju Trajkovskog, a u 43. Barišić odbijanac poslije kornera posprema iza Blaževićevih leđa.

Igrači Vjekoslava Lokice u nastavku su krenuli po zlata vrijedan bod u borbi za prvoligaški status, ali njihova nada da mogu ostati neporaženi trajala je samo do 59. minute. Sve je sam tada napravio Trajkovski, obrana Šibenika prvi šut mu je blokirala, ali iz ponovnog pokušaja Makedonac je digao na dva razlike.

Do kraja susreta Šibenčani su uspjeli tek smanjiti rezultat, i to u posljednjim trenucima preko Dražena Jelića.

Barem na 24 sata Inter je tako preskočio Split i postao prvi pratitelj Dinama i Hajduka, a o Šibenikovoj budućnosti u prvoj ligi puno toga će reći sljedeća tri ogleda, u kojima doma igraju protiv Zadra i Dinama, a gostuju u Parku mladeži kod Splita.

Pročitajte više