Australian Open

Đoković: Nikad nisam imao ovakvu ozljedu

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što je preokretom u četiri seta pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva. Najbolji tenisač svijeta u devetom polufinalu u Melbourneu igrat će protiv Aslana Karaceva, senzacionalnog Rusa koji je iz kvalifikacija otišao do polufinala. 

Đoković se na prvom Grand Slamu godine puno muči zbog ozljede trbušnog zida. Propušta treninge, otežano se kreće te češće nego inače gubi živce. Protiv Zvereva je tako u jednom trenutku brutalno razbio reket.

"Imam svoje demone s kojima se borim. Jadan reket. U završnim poenima bili smo izjednačeni, bilo je mnogo pritiska. Emotivan sam", rekao je Đoković.

"Pozitivna stvar je što sam se, još od meča protiv Fritza, najbolje osjećao od drugog seta. To znači da sam krenuo u dobrom pravcu i nadam se da ću ostati isti za dva dana. Tijekom karijere nekoliko sam se puta povlačio, događaju se ozljede, ali kad imaš čarobne ruke fizioterapeuta i medicinskog tima... Oni su mi pomogli da se izvučem", dodao je srpski tenisač i naveo kako neće trenirati prije polufinala.

Pročitajte više