Završeno je francusko prvenstvo. Tudor ga zaključio porazom, Messijev tužan kraj

Foto: Profimedia

U FRANCUSKOM prvenstvu odigrane su sve utakmice posljednjeg, 38. kola. Poraz je upisao već potvrđeni prvak Paris Saint-Germain na oproštaju Lionela Messija i Sergija Ramosa, a bez boda je ostao i Marseille. Njegovu će klupu napustiti Igor Tudor, a odlazi s porazom i osvojenim trećim mjestom ljestvice.

Oproštaj Messija od francuskog prvenstva završen je porazom 2:3 od Clermonta uz zvižduke koje mu je uputila publika. Karijeru u PSG-u završava nakon 75 utakmice, 32 gola i 34 asistencije u njima i s tri osvojena trofeja. Dvaput je bio prvak Francuske, a osvojio je i tamošnji Superkup. 

Zajedno s njim, iz kluba će i Ramos. On se na oproštaju istaknuo golom, no njegov, a onda i pogodak Kyliana Mbappea nisu bili dovoljno PSG-u za trijumf na kraju sezone. Johan Gastien, Mahdi Zaffane i Grejohn Kyei okrenuli su početnih 0:2 svojim golovima.

Tudor odlazi s porazom

Igor Tudor je u četvrtak službeno potvrdio da će zbog "privatnih i profesionalnih" razloga na kraju sezone napustiti klub. Ostavio ga je na trećem mjestu ljestvice i sa završnih 0:1 na gostovanju kod Ajaccia. Tudorova momčad imala je 17 udaraca prema golu, posjed lopte od 72 posto, no na kraju i bila poražena jedinim udarcem u okvir. Zabio je Clement Vidal u 88.

Pročitajte više