Završila 45. Kutija šibica: Vraćena popularnost malom nogometu

Foto: Vedran Tolić

U PONEDJELJAK 28.12.2015. završilo je 45. izdanje Kutije šibica, a nakon nekoliko godina ovaj kultni turnir vratio je popularnost malom nogometu
 
Pobjeda CB Doberman u odličnom i neizvjesnom finalu protiv Big Bang Teama značila je i završetak 45. Kutije šibica. Puno lijepih i atraktivnih poteza, taktičkih nadmudrivanja i razumljive nervoze krasile su ovogodišnje finale u kojem su sretniji i spretniji bili igrači Dobermana, ostvarivši minimalnu, ali važnu pobjedu 1:0. Uz osvojeni naslov CB Doberman postao je prva momčad u povijesti koja je Kutiju šibica osvojila bez primljenog pogotka i s ukupnom gol razlikom 19:0 ispisala povijest najpopularnijeg i bez sumnje najboljeg malonogometnog turnira regije.
 
A da je Kutija zaslužila epitet najboljeg pokazuje i činjenica da je posljednja 3 dana turnira u dvorani II Doma sportova bilo više od 10.000 gledatelja što je potvrda vrijednosti turnira, ali i njegovog značaja u promociji malog nogometa i sporta općenito. Kutija je ove godine u seniorskom, veteranskom i turniru za mladež imala prijavljenih 203 momčadi, probila je tu granicu koja je dugo bila nedodirljiva i na najbolji mogući način vratila mali nogomet u dvorane i dala mu status koji zaslužuje i koji ga je krasio 80-ih godina prošlog stoljeća.
 
Uz seniorski turnir odigran je i veteranski turnir u kojem je naslov pripao momčadi Promotionplaya dok je na turniru mladeži pobjeda pripala mladićima iz momčadi Brzi i žestoki – Ambro promet. Uz osvajače Kutije sve pohvale idu svim sudionicima turnira koji su promovirali sportski fair-play, ali i demonstrirali svu raskoš i ljepotu malog nogometa.
 
Veliki broj nagrada, iznenađenja i atraktivnih događanja također su nešto novo na Kutiji šibica, kao što je bila i suradnja s Caritasom Hrvatska za koji su se donirala sredstva od svih kupljenih ulaznica na finalnom danu. Gledatelji su kupljenom ulaznicom još jednom pokazali da imaju veliko srce, da su uz navijanje  spremni i pomoći, a akcija “Zagrli svijet” – za 1000 radosti Hrvatskog Caritasa dobila je najbolje moguće promotore i osigurala ljepšu svakodnevicu siromašnim obiteljima.
 
Spuštena je zavjesa na još jednu Kutiju šibica, mali nogomet dobio je najbolju moguću promidžbu i nema sumnje da će 46. Kutija biti još bolja s velikim brojem ekipa koje će u studenom i prosincu 2016. krenuti u borbu za najvažniji malonogometni trofej u regiji.

Pročitajte više