Zbog katastrofalnih uvjeta odgođena utakmica Intera i Hajduka

Screenshot: Youtube

ZBOG katastrofalnih uvjeta na stadionu u Zaprešiću utakmica Intera i Hajduka koja je na rasporedu 5. ožujka neće se odigrati. Susret 26. kola odgođen je za utorak u 17 sati, objavio je povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

"Pao je snijeg, to se sada ne smije micati. Težak je, sve je izgaženo i nema mogućnosti da to popravimo", kazao nam je tajnik kluba Igor Džanko.

Zaprešićki stadion u vlasništvu je grada koji podmiruje režije, dok s klubom ima ugovor o najmu.

Vremenski uvjeti uzrokovali su vrlo loše stanje travnjaka u Zaprešiću, zbog čega bi odigravanje susreta u predviđenom susretu bilo krajnje upitno, tvrde u upravi lige koja je na samom rubu regularnosti. Inter je imao poplavu i uoči Dinama u Kupu prošli mjesec, no utakmica je odigrana. Slike koje smo gledali, nažalost, sramota su za sve one koji na bilo koji način participiraju u natjecanju. Od vlasnika do konzumenata. 

Slike potopljenih, devastiranih i opasnih stadiona Index bilježi iz kola u kolo. Pristižu nam iz cijele Hrvatske. Posljednju inspekciju odradili smo u Kranjčevićevoj ulici, gdje su Hajduk i Zagreb igrali na terenu na kojem to praktički nije bilo moguće.

"Nije to travnjak, nego njiva za krumpire. Ovdje nema nogometa, moramo misliti na zdravlje", kazao je trener Hajduka Damir Burić. 

Nije preuveličavao.

 

Pročitajte više