HNL

Zbog koronavirusa u Dinamu odgođena utakmica druge momčadi

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DINAMO je objavio da je utakmica 12. kola Druge HNL između njegove druge momčadi i Orijenta, koja se trebala u nedjelju u 14 sati igrati u Rijeci, odgođena zbog zaraze koronavirusom u zagrebačkoj momčadi.

"Sukladno propozicijama natjecanja Druge HNL utakmica 12. kola HNK Orijent 1919 - Dinamo II koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 7. studenoga s početkom u 14 sati na stadionu Krimeja odgođena je zbog zaraze koronavirusom šest igrača momčadi Dinama i tri člana stručnog stožera.

S ciljem prevencije daljnjeg širenja zaraze, klub je poduzeo sve potrebne zdravstvene i epidemiološke mjere unutar B momčadi. Igrači već od ranije preventivno ne koriste svlačionice na stadionu Maksimir, već na treninge dolaze od kuće bez zadržavanja po završetku treninga.

Prema odluci povjerenika za natjecanje, utakmica će biti odigrana u prvom mogućem slobodnom terminu", stoji u obavijesti na Dinamovim stranicama.

Odgođena i utakmica u Vinkovcima

O zdravstvenoj situaciji u prvoj momčadi, koja u nedjelju u 15 sati gostuje kod Lokomotive, nije bilo riječi.

Osim susreta na Krimeji, zbog koronavirusa je odgođena i današnja utakmica Druge HNL između Cibalije i BSK-a, objavljeno je na stranicama Prve HNL. Povjerenik Josip Brezni objasnio je da je pet igrača Cibalije u samoizolaciji.

Pročitajte više