Zekić: Nije se ni Vegeta izumila preko noći

Foto: Pixell/Vjeran Zganec Rogulja

ŠIBENIK i Slaven Belupo u petak igraju utakmicu 13. kola HNL-a na Šubićevcu. Šibenik je sedmi s 13 bodova, dok je momčad iz Koprivnice predzadnja sa samo šest bodova.

Ligaški dvoboj ove dvije ekipe bit će drugi u samo pet dana. Naime, isti rivali će na istom stadionu u utorak igrati i u Kupu.

''Dvostruki dvoboj me trenutno ne zanima. Gledam i razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici, koja je za mene kao Kup, kao da se igra na ispadanje. Ne želim stavljati pritisak na igrače, ali to je naša trenutna situacija. Tako je kako je i od toga ne možemo pobjeći. Pričati sada o svemu što nam se događalo, od ozljeda i pehova, i tražiti neke alibije nema smisla. Želim da budemo čvršći, puno okomitiji i konkretniji u fazi obrane i fazi napada'', rekao je trener Slavena Zoran Zekić u najavi susreta pa dodao:

''Dojam je da smo sa svim momčadima do sada igrali al pari, čak i s Dinamom, ali uvijek napravimo neku glupost, dogodi se neki trenutak koji prelomi na drugu stranu. Moramo tu biti mentalno jači jer se poslije svakog našeg kiksa jako teško vraćamo. Nedostaje nam i realizacija velikih prilika, ali to su očito neki životni i nogometni trenuci u kojima ti ništa ne ide. Ponavljam, ne tražim alibije, ali nije ova cjelokupna situacija od jučer. Teško je naći izlaz iz toga svega, ali nema plakanja. Moramo vjerovati, raditi i zaista mislim da nam treba samo jedan pozitivan rezultat da se sve okrene", objasnio je Zekić.

O sastavu će Zekić odlučiti nakon zadnjeg treninga.

''Užasno me živcira što moramo miksati, ali s druge strane praktički su svi igrači do sada dobili svoju priliku. Još uvijek nismo pronašli dobitnu formulu, a sustav i sastav nam diktiraju i ozljede koje imamo u zadnjoj liniji. Čim pronađemo formulu, nećemo više lutati, a ja sam uvjeren da će to biti uskoro", rekao je trener Slaven Belupa.

Šibenik je u prošlom kolu svladao Hajduk i ove sezone igra dobar nogomet.

''Šibenik se jako digao ove sezone. Zaista mi se sviđaju. Dolaskom Jakoliša i Marina, koji igraju fantastično, vjerom u sebe i kompaktnim prezentacijama stigli su i do bodova. Mislim da je to ono što i nama treba, vjera u sebe i težnja igri. Sutra je nova utakmica, nova prilika za dokazivanje. Moramo željeti, boriti se i, naravno, u tome svemu pokazati i neku kvalitetu kada imamo loptu u svojim nogama. Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje, a kad se došlo, onda je svima bilo sve jednostavnije", zaključio je Zekić.

Pročitajte više